Skip to content

BYD Seal - Sporty el sedan med lang rekkevidde

Hopp raskt til:

BYD Seal er bygget på den helt nye BYD e-Plattform 3.0, designet eksklusivt for elektriske kjøretøy. Plattformen utnytter intelligens og effektivitet til å forbedre ytelse, sikkerhet og kjøreopplevelsene. Rekkevidden er oppgitt mellom 520 og 570 kilometer WLTP avhengig om du velger firehjulstrekk eller bakhjulstrekk.


Byd Seal

Seal er tilgjengelig i Norge i to ulike utgaver. Den rimeligste utgaven har bakhjulsdrift og en effekt på 313 hestekrefter, mens den andre har firehjulsdrift og en effekt på 530 hestekrefter.

Se pris og kampanje på BYD Seal her.

 

BYD Seal interiør

I BYD Seal, som i andre modeller fra BYD, finner du smarte funksjoner i infotainmentsystemet. Den store 15,6-tommers skjermen er plassert sentralt i førermiljøet og du kan tilpasse den etter dine preferanser. Du har muligheten til å rotere skjermen mellom landskaps- og portrettmodus alt etter hva du foretrekker. 

Menysystemet er svært brukervennlig med en logisk oppbygging som gjør det enkelt for deg å finne det du trenger. Du vil raskt føle deg komfortabel med systemet, og det tar ikke lang tid før du har kontroll over de viktigste funksjonene. Avhengig om du er kjent med Apple CarPlay eller Android Auto, er det verdt å nevne at begge systemene støttes i BYD Seal.

Foran rattet finner du en 10-tommers infoskjerm som gir deg all nødvendig informasjon om hastighet og kjøredata. I tillegg får du et praktisk head-up-display i frontruten som viser viktig informasjon som hastighet og fartsgrenser.

Interiøret gir deg masse komfort, med myke polstringer og bruk av alcantara som øker kvalitetsopplevelsen. Når du setter deg i de velutformede sportssetene, vil du umiddelbart finne deg til rette. Setene kan både varmes og kjøles, og du har en rekke elektriske justeringsmuligheter, inkludert minnefunksjoner.

Midtkonsollen har to nivåer. På det nederste nivået finner du et 12V-uttak og to USB-porter. På det øverste nivået har du mulighet til å lade to mobiltelefoner trådløst. Bak girvelgeren er det to praktiske koppholdere. Under armlenet er det en romslig oppbevaringsplass hvor du får plass til flasker og lignende. 

Er du glad i å høre på musikk når du er ute og kjører, har du mye å glede deg til i Seal. Lyden er en ren nytelse, takket være det avanserte Dynaudio-høyttalersystemet med hele 12 høyttalere. Diskanten er klar, og basshøyttaleren i bagasjerommet håndterer de dype frekvensene på en kraftfull måte.

 

Byd Seal

 

Bagasjerom og plass i BYD Seal

BYD Seal er designet med tanke på optimal utnyttelse av plassen. Batteripakken, som kun er 11 centimeter tykk, tar opp minimal plass i bilen. Sammen med en akselavstand på over 2,9 meter er det rikelig med plass i kupeen. Baksetet er utformet med tanke på komfort hvor to voksne på 180 centimeter sitter godt. I tillegg bidrar et panoramatak, som strekker seg over hele bilen, til god høyde over hodet for deg og passasjerene dine.

Midtsetet i baksetet bak er bredt og fullt anvendelig hvor det flate gulvet gir midt-passasjeren god plass til beina.

Har du mindre barn vil du sette pris på de tre lett tilgjengelige Isofix-festene for barnestoler - to bak og én i passasjersetet foran.

Hvis du leter etter noe med stor plass så er kanskje BYD Tang noe for deg.

Finn ut alt du lurer på om BYD Tang her

Byd Seal

 

Rekkevidde, lading og batteri

Rekkevidden er som nevnt oppgitt til 520 km WLTP for Seal med firehjulstrekk og hele 570 km WLTP for versjonen med bakhjulstrekk. BYD har gjort det godt i NAFs rekkeviddetester tidligere, så vi ser frem til at SEAL blir testet på et senere tidspunkt.

Lading går jevnt og raskt. Med en DC-kapasitet på 150 kW kan du lade bilen fra 10% til 80% på 36 minutter. For lading hjemme får du AC-lading med 11 kW. 

BYD er en pioner innen batteriteknologi. Det nyskapende Blade-batteriet har vært underlagt grundig testing og er blant de mest pålitelige batteriene i verden. En egenskap ved batteriet er evnen til å tåle høye temperaturer med minimal varmeproduksjon. Blade-batteriene har også lang levetid og er kjent for å være sikre i kollisjoner.

Les mer om de ulike BYD modellene her

Varmepumpe er standardutstyr

I Seal finner du et avansert energisparende varmepumpesystem som er standard. Varmepumpen utnytter varme fra ulike kilder, inkludert drivlinjen, kupeen og batteriene. Dette reduserer energitapet, enten det er oppvarming eller kjøling, og gir deg mer pålitelig rekkevidde.

Byd Seal

Sikkerhet i BYD Seal

BYD Seal er utstyrt med den moderne CTB-teknologien (Cell-to-Body), som integrerer Blade Battery sømløst i bilens karosseri, noe som bidrar til en tverrgående stivhet i bilen. Dette gir deg økt sikkerhet og en tryggere kjøreopplevelse. Den nyeste iTAC-teknologien (Intelligence Torque Adaption Control) skaper en intelligent fordeling av dreiemomentet, forbedrer kjøreegenskapene og sikkerheten. Du har muligheten til å velge mellom tre ulike kjøremodus: Eco, Normal og Sport. Dessuten har du et eget Snow-modus tilgjengelig, spesielt utviklet for å forbedre kjøring på vinterføre.

 

Byd Seal

 

Foto: BYD

Kilde: BYD

Relaterte artikler

BYD Dolphin - Smart hatchback med solid rekkevidde

BYD Dolphin er bygget på den splitter nye BYD e-Platform 3.0, eksklusivt utviklet for helelektriske biler. Plattformen utnytter intelligens...

BYD Tang - Elektrisk SUV med firehjulstrekk og pålitelig rekkevidde

BYD Tang 4x4 er en stor 7-seters SUV med høyt utstyrsnivå. En perfekt familiebil. Med en rekkevidde på inntil 400-528 km (WLTP), som har...

BYD Atto3 - Prisgunstig og kompakt SUV med god rekkevidde

BYD Atto3 er en moderne el-SUV, kompakt, effektiv og prisgunstig. Her får du god plass og en rekkevidde på 420km WLTP. Atto3 er bygget på...