Skip to content

BYD Tang - Elektrisk SUV med firehjulstrekk og pålitelig rekkevidde

Hopp raskt til:

BYD Tang 4x4 er en stor 7-seters SUV med høyt utstyrsnivå. En perfekt familiebil. Med en rekkevidde på inntil 400-528 km (WLTP), som har vist seg å ha små avvik i tester, muligheter for taklast og hengerfeste, samt høy bakkeklaring er dette en el-SUV som er skapt for norske forhold. Finn ut mer om rekkevidde, lading og interiør!


Byd Tang

BYD Tang rekkevidde

Med BYD Tang får du en rekkevidde på hele 400-528 km (WLTP kombinert/urban). Med den pålitelige rekkevidden i tillegg til firehjulstrekk har du en perfekt bil for lengre turer, ikke minst turer til hytta på fjellet hvis du eier det. Kjøremønster, temperaturer og størrelse på hjul spiller inn på den oppgitte rekkevidden.

BYD Tang har vist seg å ha blant de minste avvikene på reell og oppgitt rekkevidde i elbil-tester. Rekkevidden ble testet av NAF i deres vintertest og klarte hele 356 km. I sommertesten klarte Byd 407 km, altså lenger enn det BYD oppgir selv for kombinert kjøring.  

Verdt å nevne er at rekkeviddetesten til NAF gjennomføres uten forvarming av kupé eller batteri – noe som begrenser rekkevidden mer enn en forvarmet bil.

Byd Tang rekkevidde

Varmepumpe er standardutstyr

Med standardutstyret til BYD Tang får du et avansert og energibesparende varmepumpesystem. Dette systemet er spesielt utviklet for å utnytte energi fra bilens drivlinje, kupe og batterier, og dermed forbedre effektiviteten ved både oppvarming og kjøling. Uansett om du kjører på varme sommerdager eller kalde vintermorgener, kan du nå glede deg over en behagelig temperatur i kupeen uten at dette går vesentlig utover rekkevidden på bilen.

Se pris og kampanje på BYD Tang her.

BYD Tang Kampanje

Batteri og lading

BYD Tang leveres med det unike Blade-batteriet fra BYD, som regnes som en av de sikreste batteriene på markedet. En av de mest imponerende egenskapene til batteriet er dets evne til å tåle høye temperaturer med minimal varmeutvikling. Blade-batteriene har også en lang levetid.

Batteriet på BYD Tang har en kapasitet på 86,4 kWh og støtter 7 kW lading når du lader hjemme, og raskere 120 kW lading ved bruk av hurtigladere.

I NAFs ladetest i 2022 klarte BYD Tang å lade fra 5-80% på 44 minutter, det var svært små avvik fra lading om vinteren og sommeren

BYD Tang Interiør

I BYD Tang kommer du til å føle deg som kongen eller dronningen av veien. Du sitter høyt og har god oversikt. De eksklusive skinnsetene er både ventilert og oppvarmet for å sikre at du alltid sitter komfortabelt sommer, som vinter. Førersetet har 8 justeringsmuligheter og minnefunksjon som husker din sitteposisjon, nakkeputene er meget behagelige og kan justeres i flere retninger. 

Et stort panorama glasstak skaper lys og luftig atmosfære inne i kupeen, og det er ikke mangel på stemning med den justerbare LED-belysningen endres til 31 forskjellige farger. Dette betyr at uansett tid på døgnet, vil du alltid kunne kjøre med en behagelig belysning i kupeen.

Med den store infotainment-skjermen på 12,8 tommer styrer du de fleste av bilens funksjoner. Denne kan du, med et enkelt tastevalg på rattet, snu fra horisontal til vertikal visning, alt etter hva du foretrekker. 

BYD Tang Kampanje

Bagasjerom og plass i BYD Tang

Bagasjerommet på BYD Tang er imponerende og rommer opptil 763 liter siden du kan justere baksetet frem og tilbake. Justerer du baksetet i bakre retning har du fortsatt 578 liter å gå på. Siden BYD Tang er en 7-seter, får du fortsatt med deg bagasje bak tredje seterad når den er slått opp. 

Du har også et rom under gulvet til lagring av blant annet ladekabler. Se bildene for hva du får plass til i bagasjerommet. 

Ønsker du å få med mer bagasje kan du montere takboks, BYD Tang er godkjent for 85kg taklast. For kjøring med tilhenger er BYD Tang godkjent for tilhengervekt på hele 1500kg. 

I BYD Tang har du og passasjerene dine masse plass. Hvis du ikke har behov for å bruke den tredje seteraden, justerer du baksetet i bakre retning og passasjerene dine bak får rikelig med boltreplass.
 Byd Tang Bagasjerom

Sikkerhetssystemer i BYD Tang

Sikkerhet har alltid førsteprioritet i BYD Tang, som er utstyrt med en rekke avanserte funksjoner som Adaptive Cruise Control, filvarsling, elektronisk stabilitetskontroll, blindsonevarsling og automatisk nødbrems. I tillegg får du 360 graders kamera og parkeringssensorer både foran og bak, noe som gir deg en totalt sett trygg og avslappet kjøreopplevelse. På vinteren kan du velge en egen snø-modus, som gir deg optimalt grep på snødekte veier. 

Byd Tang

BYD CONNECT APP

Med BYD-appen på mobilen har du alltid oversikt over din Tang. Uansett hvor du befinner deg, kan du holde deg oppdatert på bilens funksjoner. Med denne appen kan du enkelt sjekke batteristatusen, låse opp eller låse dørene, slå av eller på bilen og til og med tidsinnstille klimaanlegget.

0-100 på 4,6 sekunder

Selv om BYD Tang er en stor SUV, skuffer den deg ikke når det kommer til ytelser. Takket være to elektriske motorer som leverer hele 516 hestekrefter, får du en lynrask akselerasjon fra 0 til 100 km/t på kun 3,9 sekunder. Med avanserte kjøreprogrammer, Brembo-bremser og firehjulstrekk som fungerer i sanntid, kan du både kjøre effektivt og trygt, uansett værforhold. BYD Tang er rett og slett en kraftpakke på 4 hjul.

Foto: Vetle Eriksen | Autoria 

Kilde: BYD

Relaterte artikler

BYD Seal - Sporty el sedan med lang rekkevidde

BYD Seal er bygget på den helt nye BYD e-Plattform 3.0, designet eksklusivt for elektriske kjøretøy. Plattformen utnytter intelligens og...

BYD Dolphin - Smart hatchback med solid rekkevidde

BYD Dolphin er bygget på den splitter nye BYD e-Platform 3.0, eksklusivt utviklet for helelektriske biler. Plattformen utnytter intelligens...

BYD Han - Elektrisk sedan med firehjulstrekk og lang rekkevidde

BYD Han 4x4 er både sporty og luksuriøs samtidig som du får en rekkevidde på inntil 521-622 km (WLTP). Bli inspirert av kvalitetsfølelsen...