Skip to content

Firmabil

Alt på ett sted. Firmabil til deg som privatperson, flere firmabiler til deg som bedriftseier? Autoria hjelper deg med alt rundt firmabil.  Med over 12 bilmerker å velge i finner du enkelt din nye firmabil eller firmabiler hos oss. 

Hopp raskt til:

Ny firmabil

Vi tilbyr avtaler for leasing av firmabil, gjennom et bredt utvalg av samarbeidspartnere. Har din bedrift allerede en avtale med et biladministrasjonsselskap? Da hjelper vi deg med å finne din nye firmabil, og vi tar oss av all dialog med leasingselskapet.

Vi hjelper deg med firmabil

 

firmabil

Firmabil til bedrifter

Autoria hjelper deg med alt fra innkjøp av rett firmabil til dekor og innredning. Alt på ett sted. Vi har rammeavtaler for firmabilkjøp med en rekke store og små bedrifter i Norge, hør med oss om akkurat din bedrift har en avtale.

Ønsker du en egen rammeavtale for din bedrift? Da hjelper vi deg med det. 

Når lønner det seg med firmabil?


Firmabil kan lønne seg når du har: Nyere bil. Om du har lang kjørevei mellom jobb og hjem. Hvis du kjører mye privat og mindre i jobb. 

Så jo mer du kjører i yrket ditt, jo mer kan det lønne seg for deg å eie bilen selv. Kjøregodtgjørelse er skattemessig gunstig. Så desto mer du kjører privat, jo gunstigere er det faktisk å ha firmabil.

firmabil

Skatt på firmabil

Har du firmabil må du som hovedregel skattlegges for dette. En slik fordel regnes som lønn. 

Beregn skatt på firmabil med BDOs firmabilkalkulator. Her kan du beregne den årlige skattebelastningen du får ved bruk av firmabil.

Gå til firmabilkalkulatoren til BDO her: 

Fordeler med firmabil

  • Du kjører alltid en ny og sikker bil
  • Andre i familien kan også kjøre firmabilen
  • Du kjører mye privat

Hva er forskjellen på yrkesbil og firmabil?

  • Yrkesbil: 
    Alle kostnader i forbindelse med bilen dekkes av bedriften. Yrkesbil kan du utelukkende benytte til yrkeskjøring, og derfor blir du ikke beskattet for en yrkesbil.

  • Firmabil:
    Bedriften dekker kostnadene for bilen. Samtidig så skattlegges du for bruk av bilen, for en firmabil kan du også benytte privat. 

Ofte stilte spørsmål om firmabil

Firmabil kan lønne seg når du har: Nyere bil. Om du har lang kjørevei mellom jobb og hjem. Hvis du kjører mye privat og mindre i jobb.

Vi har avtale med både store og små profileringsaktører. Så det kan vi hjelpe deg med.

Trenger du innredning til varebilen/firmabilen så kan vi hjelpe deg. Vi har avtale med flere aktører på bilinnredning.

Bruker du bil som eies eller leases av arbeidsgiver, skal fordelen normalt regnes som lønnsinntekt, og du skal betale skatt av fordelen. Du vil få et påslag på totallønnen, basert på bilens listepris som ny.  Les mer hos skattetaten her: 

Vi hjelper deg med spørsmål om firmabil

Billån

Vi tilbyr billån både ved nybil og bruktbilkjøp.

Leasing

Vi tilbyr leasing fra flere tilbydere.

Leiebil

Sixt bilutleie hjelper deg når du trenger leiebil.