Skip to content

EL varebil - Flere fordeler enn ulemper

Hopp raskt til:

Elektriske varebiler har kommet for å bli i Norge, og det er gode grunner til at stadig flere bedrifter og eiere av flåter av varebiler velger å elektrifisere sin bilpark. Overgangen fra konvensjonelle varebiler med diesel og bensin til el varebiler bringer med seg en rekke fordeler, både for bedriften og for miljøet. Her vil vi gi deg noen av de viktigste fordelene med elektriske varebiler.


El varebil

 

Lavere driftskostnader med el varebil

Elektriske varebiler gir deg betydelige kostnadsbesparelser over tid. Selv om de kan ha en høyere innkjøpspris enn tradisjonelle varebiler, er driftskostnadene betydelig lavere. Elektrisitet er generelt billigere enn bensin eller diesel, selv om vi hadde en unormal situasjon gjennom deler av 2022 og 2023.

Dette har normalisert seg igjen nå og strømprisene er langt lavere igjen i forhold til diesel og bensinprisene, de vil ikke gå ned med årene. 

Det er også mindre behov for regelmessig vedlikehold og høye servicekostnader på grunn av færre bevegelige deler i elektriske drivsystemer.

I tillegg har vi fortsatt økonomiske insentiver for kjøp og bruk av elektriske biler i Norge. Her kan vi nevne redusert engangsavgift, lavere bompengesatser, samt noen kommuner fortsatt operer med gratis parkering. I tillegg kan elbiler kjøre i kollektivfeltet, du kommer raskere frem i storbyene.

Alt dette bidrar til å redusere totalkostnadene for eierskapet og driften av bilparken din.

Se kampanje på Fiat E-Scudo her.

El varebil

 

El varebiler er miljøvennlige og bærekraftige

En av de mest åpenbare fordelene med elektriske varebiler er at de er mer miljøvennlige. Elektriske varebiler er utslippsfrie, noe som betyr at de ikke slipper ut skadelige avgasser som CO2, NOx og partikler som forurenser luften og bidrar til å akselerere klimaendringene. Vi lever i et samfunn, hvor økende miljøbevissthet og strengere utslippsregler blir stadig mer fremtredende, det kommer vi ikke utenom.

Se kampanje på ID. Buzz Cargo her.

El varebil

 

En elektrisk bilpark styrker din konkurransekraft

Å investere i elektriske varebiler kan bidra til å forbedre bedriftens omdømme. Kunder og samarbeidspartnere øker stadig kravet til bærekraft. El varebiler kan rett og slett gi deg bedre konkurransekraft. I flere forretningsforhold og anbud stilles det nå krav til at det skal benyttes miljøvennlige alternativer i leverandørleddet.

Du finner en samling av varebil kampanjer her.

 

Bedre manøvrerbarhet og komfort for sjåføren

Elektriske varebiler har batteriene plassert lavt i chassiset, noe som gir bilene et lavere tyngdepunkt. Dette resulterer i bedre stabilitet og manøvrerbarhet, spesielt byområder. Den raske akselerasjonen gjør også kjøringen mer behagelig, effektiv og sikker. Dette kan bidra til å øke produktiviteten hos sjåføren.

El varebil lading

 

Mange lademuligheter for el varebiler i Norge

Ankepunktet til mange som kjøper nyttekjøretøy er rekkevidden og lademulighetene. Nettverket av offentlige ladestasjoner vokser raskt i Norge hvor mange stasjoner tilbyr rask lading som gir betydelig rekkevidde på kort tid. Krav til hviletid og pauser kan tas ved ladestasjonen. I tillegg får el-varebilene stadig bedre rekkevidde og raskere lading. Dette gjør det enklere for varebilsjåførene å komme seg raskt fra A til B. 

Lading av elektriske varebiler kan tilpasses behovene til den enkelte bedrift. Mange bedrifter velger i dag å installere ladestasjoner på sine egne lokasjoner, slik at varebilene kan lades over natten eller i løpet av arbeidsdagen. Dette reduserer behovet for å besøke bensinstasjoner og sparer bedriften din for tid.

Se kampanje på Opel Combo-e her.

El varebil

 

Kort oppsummert

El varebil er et kostnadseffektivt og miljøvennlig alternativ for bedrifter som ønsker å modernisere sin transportflåte. Med lave driftskostnader, en bedre og sikrere kjøreopplevelse, positive miljøfordeler samt sterkere forhandlingskort i inngåelsen av avtaler, er overgangen til elektriske varebiler en investering som betaler seg på flere måter.

 

Se kampanje på Fiat E-Doblò her.

el varebil_Fiat

 

Foto: Vetle Eriksen | Autoria 

 

Relaterte artikler

Ut på tur, aldri sur med Gladkokken i ID. Buzz Cargo

Jan Henrik Gladkokken Syversen er en mann som virkelig elsker mat. I løpet av de siste ni årene har han dedikert seg til å spre matglede...

ID. Buzz - Den folkekjære folkevognbussen gjenoppstått som elbil

Den ikoniske folkevognbussen har gjenoppstått som VW ID. Buzz. Fortsatt skiller den seg ut med sitt særpregede design. Du får den som...

Kia EV6 - Lang rekkevidde, effektiv lading og smart design

Opplev valgfrihet med Kia EV6, tilpasset ditt behov og budsjett. Velg mellom bakhjulstrekk eller firehjulstrekk, samt ulike...