Skip to content

BYD Dolphin - Smart hatchback med solid rekkevidde

Hopp raskt til:

BYD Dolphin er bygget på den splitter nye BYD e-Platform 3.0, eksklusivt utviklet for helelektriske biler. Plattformen utnytter intelligens og effektivitet til å forbedre ytelse, sikkerhet og kjøreopplevelsene. Rekkevidden er på opptil 427 kilometer WLTP. Dette er i øvre sikte blant småbilene i samme prisklasse.  


Byd Dolphin

De strømlinjeformede konturene og skarpe linjene til BYD Dolphin utstråler eleganse. Designen til front- og baklyktene har hentet inspirasjon fra bevegelsene til delfiner som bryter vannoverflaten, derav navnet DOLPHIN. 

BYD Dolphin interiør

Du finner deg godt til rette i DOLPHIN med en spennende, “vektløs” midtkonsoll som føyer seg sømløst inn i dashbordet. Infotainment-skjermen på 10,8 tommer er roterbar og er selve midtpunktet i interiøret. Denne har smart talestyring. Her styrer du de fleste av bilens funksjoner. Alt er lagt til rette for trygge og behagelige kjøreturer. 

Sportssetene gir deg ikke bare komfort på lengre turer, men også god sideveis støtte i svingene. Setene er laget av bærekraftig vegansk skinn. Miljøvennlig og tiltalende uten at det går utover de praktiske egenskapene.

Byd Dolphin

Bagasjerom og plass i BYD Dolphin

BYD har fokusert på å gi deg et romslig interiør fremfor å maksimere bagasjeplassen. Likevel er bagasjerommet helt på høyde med de andre bilene i klassen, her har du 345 liter til rådighet. Du får plass til fire 20-tommers kofferter, og du har muligheten til å dele setene 60:40. Du kan utvide bagasjeromsplassen til romslige 1.310 liter hvis du legger ned begge setene. 

I kupeen finner du overraskende god plass med tanke på at dette er en liten bil. Du har også mye lagringsplass, inkludert store rom i dørene, et lukket oppbevaringsrom i midtkonsollen og et praktisk hulrom foran føreren.  Det flate gulvet i baksetet øker komforten og benplassen for spesielt passasjerer i midten. For passasjerer med lange bein er det mulig å skyve beina under forsetet. 

Ønsker du større plass? Da er det verdt å vurdere BYD Atto3.

Les mer om BYD ATTO3 her.

Byd Dolphin interiør

Rekkevidde, batteri og lading

BYD Dolphin leveres med et 60,4 kilowattimers batteri med maksimal hurtiglading på 60 kilowatt. Ombordladeren for hjemmelading er på 11KW. Batteriet gir deg en rekkevidde på opptil 427 kilometer. Her kan du kjøre mange hverdagsturer uten å tenke på å lade, samt ta de lengre turene uten rekkeviddeangst.

I over 28 år har BYD vært en ledende aktør innen batteriteknologi. Det banebrytende Blade-batteriet har gjennomgått omfattende testing og er blant verdens mest pålitelige batterier. En unik egenskap ved batteriet er dets evne til å motstå høye temperaturer med minimal varmeutvikling. Blade-batteriet har også lang levetid.

I juni 2024 ble NAFs årlige sommertest avholdt og da kjørte BYD Dolphin hele 383,5 kilometer før batteriet gikk tomt. Dette gir et avvik på kun 10,3 % fra den oppgitte rekkevidden på 427 kilometer. Dette sier NAF om årets værforhold "Testen ble kjørt i temperaturer mellom 17 og kjølige 2 grader. På begynnelsen av dagen var det mye regn, men det klarnet litt mer utover dagen."

Se pris og kampanje på BYD Dolphin her

Byd Dolphin rekkevidde

Varmepumpe er standardutstyr

I BYD Dolphin finner du et avansert energisparende varmepumpesystem som er standard. Varmepumpen utnytter varme fra ulike kilder, inkludert drivlinjen, kupeen og batteriene. Dette reduserer energitapet, enten det er oppvarming eller kjøling, og gir deg mer pålitelig rekkevidde.

Byd Dolphin

 

BYD Dolphin utstyrsnivåer

Du kan velge fire forskjellige utstyrsnivåer for BYD Dolphin. Den rimeligste varianten, Active, har en kraft på 94 hestekrefter og det minste batteriet. Denne versjonen antar vi kanskje ikke vil være det mest populære valget i vårt klima.

Et trinn opp er Boost-modellen, som har 174 hestekrefter, men beholder det mindre batteriet. Deretter har vi Comfort, med det største batteriet, denne har også en kraftigere motor med 204 hestekrefter.

Toppnivået, kjent som Design, har de samme tekniske spesifikasjonene som Comfort, men inkluderer også utstyr som et stort panoramatak, mørktonede bakruter og trådløs mobilopplading. Panoramataket spenner over hele kupeen og gir deg rikelig med naturlig lys. 

Byd Dolphin bagasjerom

 

Pris og bestilling av BYD Dolphin 

BYD Dolphin kan nå bestilles, og de første bilene kan leveres allerede våren 2024.

Se pris og kampanje på BYD Dolphin her.

😍 

 

Foto: BYD

Kilde: BYD 

Relaterte artikler

BYD Atto3 - Prisgunstig og kompakt SUV med god rekkevidde

BYD Atto3 er en moderne el-SUV, kompakt, effektiv og prisgunstig. Her får du god plass og en rekkevidde på 420km WLTP. Atto3 er bygget på...

BYD Seal - Sporty el sedan med lang rekkevidde

BYD Seal er bygget på den helt nye BYD e-Plattform 3.0, designet eksklusivt for elektriske kjøretøy. Plattformen utnytter intelligens og...

BYD Han - Elektrisk sedan med firehjulstrekk og lang rekkevidde

BYD Han 4x4 er både sporty og luksuriøs samtidig som du får en rekkevidde på inntil 521-622 km (WLTP). Bli inspirert av kvalitetsfølelsen...