Skip to content

Audi Q8 e-tron

Hopp raskt til:

Audi e-tron var bilen som for mange familier gjorde elbil til det foretrukne valget. Nå viderefører Audi Q8 e-tron alle de gode kvalitetene fra originalen, hvor alt er blitt optimalisert, mens nye tilleggsfunksjoner gir bilen et helt nytt uttrykk.


Audi Q8 e-tron

Nytt design og romslig interiør

Q8 e-tron er innovativ i sitt design. Spesielt frontpartiet har fått et nytt spennende design. Skulderlinjen og kjørelyssignaturen utlyser styrke og sikkerhet, mens grillen og de nyskapende hjulspoilerne har aerodynamiske kvaliteter som optimaliserer luftstrømmen og bidrar til større effektivitet på veien. Desto mer effektivt er det minimerte rattutslaget, som gir presis styring og bedre manøvrering, og raskere respons i krappe svinger. Bilens firehjulsdrift fordeles raskt og nøyaktig mellom akslene etter behov, noe som gir høy stabilitet og suverent veigrep under så å si alle kjøreforhold. Bakkeklaringen er 176 millimeter, som kan justeres med hele 76 millimeter via luftfjæringen, som også bidrar til bilens dynamiske kjøreegenskaper.

Kupeen består av smakfulle tekstiler og materialer som er nøye utvalgt for å heve komforten. Røde sømmer på setene, midtkonsollen, rattet og armlenene i døra, og sikkerhetsbelter med rød kant, gir bilen et særegent luksuriøst preg, som blir forsterket av pedalene i rustfritt stål.

Rundt 40 førerstøttesystemer er tilgjengelig for Audi Q8 e-tron, blant annet 5 radarsensorer, 5 kameraer og 12 ultrasoniske sensorer. De gir deg miljøinformasjon, analysert av den sentrale kontrollenheten, som gjør kjøringen enklere. En helt ny funksjon er «Remote park assist plus», der bilen selv manøvrerer seg inn i de trangeste parkeringsplassene, og når riktig posisjon er funnet, slår den seg av, setter på parkeringsbremsen og låser dørene for deg.

Bilen er 491 centimeter lang, 193 centimeter bred og 163 centimeter høy.

Se pris og kampanje på Audi Q8 e-tron her.

Q8 e-tron

Audi Q8 e-tron Sportback: Romslig og elegant

Audi har også lansert versjonen Q8 Sportback e-tron, som kombinerer en SUVs krefter og romslighet med en coupés eleganse. Denne har blant annet lengre rekkevidde, og kan kjøre opptil 551 kilometer per lading. Maks ladeeffekt er på 300 kilowatt, mens batterikapasitet er netto 106 kilowattimer, det samme som Q8 e-tron.

 

Audi Q8 e-tron

Bagasjerom i Q8 e-tron: Generøs størrelse

Det er ikke noe problem å ta med hele familien og mye bagasje på tur i Q8 e-tron, da bagasjerommet er på generøse 569 liter (528 liter for Sportback). Det kan utvides til 1637 liter om baksetene legges ned.

Det er også en praktisk oppbevaringsplass under gulvet i bagasjerommet. Dessuten er det et ekstra 62 liters bagasjerom under panseret på fremsiden av bilen. Et ypperlig sted for oppbevaring av for eksempel ladekabelen, så den er lett tilgjengelig i nærheten av ladeluken. 

Rekkevidde og lading på Q8 e-tron

Audi Q8 e-tron har større batterikapasitet og høyere ladeeffekt enn tidligere modeller. Derfor har den også lengre rekkevidde. Den kan for eksempel kjøre opptil 533 kilometer per lading. Ladingen går også raskere enn noen gang. Enestående ladeeffekt og batterikapasitet, og Range-modus du kan aktivere for å få mest mulig ut av den gjenværende strømmen, resulterer i en bil du trygt kan stole på når du skal ut på lange turer.
 
Rekuperasjonssystemet gjenvinner energi når bilen ruller eller bremser, og du kan selv velge mellom tre nivåer. Med sin stabile ladekurve og høye ladeeffekt setter Q8 e-tron en ny standard.

Kort fortalt har Q8 e-tron:
  • 533 kilometer rekkevidde

  • Ladetid fra 10 prosent til 80 prosent på 31 minutter

  • Ladeeffekt på 170 kilowatt

  • Batterikapasitet netto 106 kilowattimer

Audi Q8 e-tron

Tilhengerfeste til Q8 e-tron: Dekker alle dine behov

Audi Q8 e-tron har et avtagbart tilhengerfeste som standardutstyr, og bilen kan trekke 1 800 kilo. Du kan også velge tilbehør som dekker alt du har av behov for deriblant skibokser, sykkelstativ og kajakkfeste. Maksvekten på takstativet er 75 kilo. 

Audi Q8 e-tron

Varmepumpe og klima i Q8 e-tron: 2- og 4-soners klimaanlegg

Bilen kommer med 2-soners elektronisk klimaanlegg med varmepumpe, samt ekstra oppvarming for kupé og batteri. Som ekstrautstyr kan du bestille 4-soners klimaanlegg, som gir flere egenskaper, som separat regulering og luftfordeling i baksetene og utnyttelse av restvarme.
 
Som med tidligere modeller fra Audi, kan du bruke myAudi-appen for å varme opp eller kjøle ned bilen før avreise, som både øker komforten når du setter deg inn, og er skånsomt for rekkevidden.

Foto: Martin Eriksen | Autoria 

Kilde: Audi

Relaterte artikler

ID.4 - Som skapt for norske forhold

ID.4 fra Volkswagen er som skapt for norske forhold. Den elektriske ytelsen og imponerende mobiliteten kombinert med høy komfort gjør den...

Audi Q4 e-tron

Romslig familiebil. Elektrisk og miljøvennlig. Velger du Audi Q4 e-tron kan du forvente alt dette. Elbilen har smarte løsninger for lading...

Skoda Enyaq - Elektrisk SUV med masse plass

Skoda er kjent for sine elegante og robuste biler. Enyaq er tro mot denne tradisjonen. I tillegg til dette er bilen solid bygget og har...