Skip to content

Audi RS 6 Avant performance: Kraft, plass og eleganse i skjønn forening

Hopp raskt til:

Den nye Audi RS 6 Avant performance er et kraftverk på fire hjul som forener styrke, plass og luksus. Med 631 hestekrefter og et dreiemoment på 850 Nm, akselererer den fra 0 til 100 km/t på 3,4 sekunder. Den er den mest kraftfulle Audi RS 6-utgaven noensinne. Les mer om råskapen her.


Audi RS 6 Performance

RS 6 performance

Audi RS 6 performance er den råeste utgaven du kan kjøpe i Audi A6- modellprogram, produsert av Audis datterselskap, Audi Sport GmbH. Initialene "RS" kommer fra det tyske ordet "RennSport" - eller "racing sport" og plasserer seg tydelig over S-modellene i kraft og sportslighet. Siden opprinnelsen av RS modellene har Audi innført sine nyeste og mest avanserte ingeniør- og teknologiløsninger i alle utgaver av RS 6. Mange vil beskrive den som en ikonisk modell. 

Den nyeste RS 6 Avant performance har den sterkeste forbrenningsmotoren blant alle Audi-modeller noensinne. Her får du en brutal kraftpakke uten at det går utover plassen og komforten du forventer i en bil i denne klassen.

Hva skiller ytelsene fra en vanlig RS 6?

Med et dreiemoment på vanvittige 850 Nm gir RS 6 Avant performance deg krefter på alle fronter. 4-liters V8-motoren har nå 631 hestekrefter, sammenlignet med dagens standardmodell som har 600 hestekrefter, i tillegg det økte dreiemomentet. Effektøkningen oppnås gjennom bruk av en ny og større turbo, samt høyere ladetrykk som har blitt økt fra 2,4 til 2,6 bar.

Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t tar nå kun lynraske 3,4 sekunder, noe som er 0,2 sekunder raskere enn den "vanlige" RS 6-modellen. Her er du på nivå med noen av de sprekeste elbilene, men de kan hverken skilte med lydbildet eller råskapen du vil oppleve i en RS 6 performance. Rekkeviddeangst trenger du heller ikke bry deg nevneverdig om.

Audi RS 6 Performance

RS 6 performance har ekstreme kjøreegenskaper

En standardutstyrt RS 6 er selvfølgelig satt opp for heftige kjøreegenskaper, quattro firehjulstrekk er en selvfølge, men hvis du vil ta kjøreopplevelsen til et nytt nivå, bør du vurdere RS-dynamikkpakke plus som ekstrautstyr. Denne pakken inneholder godbiter som quattro med sportsdifferensial, dynamisk firehjulsstyring og et keramisk RS-bremseanlegg. Resultatet? En kjøreopplevelse som vil ta pusten fra deg med utpreget kjøredynamikk og en imponerende ytelse.

Og la oss ikke glemme RS-sportsunderstell plus med Dynamic Ride Control (DRC). Dette ekstrautstyret løfter kjøreegenskapene til nye høyder, og du kan forvente økt stabilitet som støtter en virkelig sportslig kjørestil. Med variabel demping kan du tilpasse kjørekarakteristikken etter humøret ditt, fra ekstremt sportslig til overraskende komfortabel. 

Hvis du skal ta ut alt som bor i den nye RS 6 performance så velger du også RS-dynamikkpakke plus. Her øker du topphastigheten til 305 km/t, selv om det er et godt stykke over hva som er tillatt på norske veier. Banekjøring på Nordsløyfa på Nurburgring kanskje?

Du kan se pris og kampanje på Audi RS 6 Avant performance her

Audi RS 6 Performance

En designkombinasjon av eleganse og råskap

Det karakteristiske RS-karosseriet, med tydelig definerte hjulbuer både foran og bak, gir klare indikasjoner på bilens brutalitet og imponerende kjøreegenskaper. Dette er en bil hvor du skiller deg ut på veien uten at det blir for prangende. Optikkpakken i matt karbon (ekstrautstyr) inkluderer en frontspoiler, sidedeksel på forsiden, innlegg i sideskjørt og en diffusorinnsats i matt karbon som forsterker det dynamiske uttrykket.

Under hjulbuene hviler de sportslige 22-tommers lettmetallfelgene med sitt unike 5-Y-eikers design og gir deg en ekstra pekepinn på bilens imponerende ytelse. Du kan velge mellom forskjellige fargealternativer, inkludert matt gullfarget neodym og tre andre farger. *22" er ekstrautstyr.

Audi RS 6 Performance design

RS 6 performance interiør

Setter du deg inn i RS 6 performance vil du raskt få godfølelsen. Interiøret fremstår delikat hvor alle funksjoner er lett tilgjengelige og oversiktlige. Velger du Audi virtual cockpit plus får du en omfattende oversikt over alt du trenger å vite om bilens prestasjoner sammen med annen nødvendig informasjon. Dette er ditt eget kontrollsenter på veien. Det beste er at du kan tilpasse det akkurat slik du vil. Du har valget mellom tre visningstyper: RS Sport, RS Performance og RS Runway.

Uansett hva du velger, vil du alltid ha all viktig info rett foran deg.


Du sitter som støpt i RS setene, men komforten er likevel ivaretatt. Her sliter du deg ikke ut på de lange kjøreturene.

For deg som er en ekte RS-entusiast og ønsker ytterlige sportslig sjel til din RS, bør du vurdere den dristige Rød RS-designpakke plus som tilbys som ekstrautstyr.
Pakken inkluderer forseter i sportsseter kledd i elegant sort Valconaskinn med perforering for ekstra ventilasjon. Det ikoniske heksagonmønsteret og den nøye broderte RS-logoen i rødt er små, men betydelige detaljer for øyet.

audi rs 6 performance interiør

Audi RS 6 performance plass

RS 6 performance er en stor bil hvor 4 voksne sitter svært godt. I tillegg har du et romslig og praktisk bagasjerom på 565 liter som kan økes til 1658 liter hvis du slår ned baksetene. For deg med barn er bilen blant det ypperste du kan få av kombinasjonen familiebil og ytelser.

Audi RS 6 Bagasjerom

Hva koster RS 6 performance?

En riktig utstyrt RS 6 performance er naturlig nok ikke en rimelig bil, samtidig er dette heller ikke bilen for deg som vil inngå kompromisser. Skreddersy gjerne din egen Audi RS 6 Avant performance med hjelp fra Autoria sin bilrådgiver. Se pris på Audi RS 6 Avant performance her.

Audi RS 6

Lyst til å se RS 6 Avant performance i bevegelse?

Sjekk ut filmen under:

@autoria.no Møt Audi sin råeste RS 6 utgave - Audi RS 6 Avant performance er ren glede på 4 hjul 🛞 En perfekt kombinasjon av praktisk familiebil og barnslig moro🤩 #audi#AudiRS6#RS6perfomance#audisport#fyp ♬ original sound - Autoria

Foto: Martin Eriksen | Autoria

Foto: Vetle Eriksen | Autoria

Kilde: Audi

Relaterte artikler

Audi Q4 e-tron

Romslig familiebil. Elektrisk og miljøvennlig. Velger du Audi Q4 e-tron kan du forvente alt dette. Elbilen har smarte løsninger for lading...

ID.4 med tilhengerfeste

Folkefavoritten ID.4 kan selvfølgelig leveres med tilhengerfeste. Her får du vite hvilken hengervekt som er tillatt, hva tilhengerfestet...

Audi Q4 e-tron med tilhengerfeste

Norgesbilen Audi Q4 e-tron har selvfølgelig mulighet for tilhengerfeste. Det du kanskje lurer på er hvilken hengervekt som er tillatt, hva...