Skip to content

Audi Q6 e-tron - Premium el-SUV med rask lading og solid rekkevidde

Hopp raskt til:

Audi Q6 e-tron markerer starten på den nyskapende plattformen Premium Platform Electric (PPE), utviklet i samarbeid med Porsche. Q6 e-tron kommer med et 100 kWh batteri som gir deg en rekkevidde på opptil 619 km (WLTP). Med 800 volt systemet kan du også forvente deg svært rask lading. Med Audis legendariske quattro firehjulsdrift kan du forvente deg klasseledende fremkommelighet. 


audi q6 e-tron

Audi Q6 e-tron 

Selv om vi ikke har alle detaljer om Audi Q6 e-tron ennå, har Norsk bilpresse nylig prøvd et utvalg kamuflerte utgaver av den kommende el-SUVen. Her har kan du lese en gjengitt smakebit av elbil24s førsteinntrykk: 

Det første vi legger merke til når vi setter oss inn i Q6 er setene, som i kjent Audi-stil er veldig komfortable. Myke og med god støtte og mange justeringsmuligheter. Ute på veien blir det raskt klart at Audi her kommer med en modell med et imponerende lavt støynivå.

Videre er komforten veldig god og bilen ligger stabilt på veien med godt grep og god følelse. Vi finner oss raskt til rette i et romslig førermiljø, der det er god plass både i høyden og bredden. Det er høyt under taket både i forsetene og baksetene.

audi q6 e-tron

Q6 e-tron - batteri og lading

Audi Q6 e-tron kommer i to versjoner: Q6 e-tron 55 og SQ6 e-tron. Begge modellene er utstyrt med en brutto batterikapasitet på 100 kWh, som tilsvarer en netto kapasitet på 94,9 kWh. Q6 e-tron 55 har en effekt på 285 kW og 382 hestekrefter, mens SQ6 e-tron har 360 kW og 483 hestekrefter. Med SQ6 kan du låse opp ytterligere 20 kW i Launch Control, og oppnå en effekt på 380 kW og 517 hestekrefter.

Audi Q6 e-tron oppnår akselerasjon fra 0-100 km/t på under 5,9 sekunder. Tilsvarende for Audi SQ6 e-tron er 4,3 sekunder. Toppfarten er 210 km/t for Audi Q6 e-tron og 230 km/t for Audi SQ6 e-tron.

Lading er effektiv med Q6 e-tron som støtter 800 volt, noe som gir raskere ladehastighet. På kompatibal ladestasjon, for eksempel Ionity får du opp mot 270 kW. Det betyr at rekkevidden kan økes med opp mot 255 kilometer på 10 minutter, og fra 10 prosent til 80 prosent på rundt 21 minutter. Med Audi Q6 e-tron kan du også forvarme batteriet før avreise.

audi q6 e-tron

Q6 e-tron rekkevidde

Du som de fleste nordmenn er sikkert opptatt av rekkevidde når du skal kjøpe ny elbil, noe som er helt naturlig i et land med store avstander og kalde vintre. De senere årene har elbilene fått stadig lengre rekkevidde, og den nye Audi Q6 e-tron er intet unntak. Med Audi Q6 e-tron 55 får du opptil 619 kilometer rekkevidde, noe som er svært bra for en elbil i denne klassen. Med Audi SQ6 e-tron med høyere ytelse får du opptil 596 kilometer rekkevidde.

Se pris og kampanje på Audi Q6 her.

audi q6 e-tron

Q6 bagasjerom - plass og størrelse

Audi Q6 e-tron plasserer seg mellom Q4 og Q8 i størrelse. Lengden er på 4,77 meter, bredden er 1,94 meter og høyden er 1,65 meter. Akselavstanden er på hele 2,9 meter som gir Q6 e-tron et romslig interiør med romslige bakseter, god takhøyde og en frunk med kapasitet på 64 liter. Bagasjerommet bak er også ganske stort, og rommer 526 liter, legger du ned baksetene får du 1529 liter. Det er med andre ord god plass til fem passasjerer med bagasje.

audi q6 e-tron

Tilhengerfeste, tilhengervekt og taklast

Med en tilhengervekt på opptil 2400 kg er Audi Q6 e-tron perfekt for deg som ønsker å trekke større hengere, båt eller campingvogn. Taklasten på 75 kg gir deg mulighet til å laste opp taket med ski, sykler eller annen bagasje. Du kan også montere en takboks for ekstra oppbevaringsplass.

audi q6 e-tron

Komfort og kjøreegenskaper

Audi har skapt Q6 e-tron for å gi deg en førsteklasses kjøreopplevelse, med godt veigrep, presis styring og komfort i alle ledd. Den elektriske drivlinjen sørger for umiddelbar dreiemoment, og gir deg raske akselerasjoner og solid trekkraft. Med lavt tyngdepunkt på grunn av batteriets plassering, vil Q6 e-tron gi deg stabilitet og et trygt veigrep. Kjøreegenskapene kombinert med det komfortable interiøret vil gi deg en tilfredsstillende og behagelig kjøreopplevelse.

Med Audi Q6 e-tron får du en rekke kjøremoduser å velge i, som lar deg tilpasse kjøreopplevelsen etter ditt behov. Enten du foretrekker en økonomisk, balansert, komfortabel eller dynamisk kjøretur, har Q6 e-tron det du trenger.

Offroad-modus er tilpasset eventyrere som utforsker krevende terreng, mens Lift-modus løfter bilen for spesifikke situasjoner hvor man er avhengig av høy bakkeklaring i lave hastigheter. 

Her kan du lese mer om de ulike kjøremodusene: 

  • Efficient: Den mest økonomiske modusen som senker bilen med 3 centimeter i høyere hastigheter for å redusere luftmotstanden.
  • Balanced: Standardmodusen, opprettholder vanlig høyde på 18,4 centimeter på Q6 e-tron og 16,4 centimeter på SQ6 e-tron.
  • Comfort: En individuell modus som prioriterer komfort og holder normal høyde.
  • Dynamic: Den sporty modusen, med et stivere oppsett og en 2-centimeters senking for økt fartsfølelse. Med denne får du også kunstig motorlyd.
  • Offroad: Designet for terrengkjøring i lavere hastigheter, perfekt for grusveier og utfordrende hytteveier. Den hever bilen med 2,8 centimeter for høyere bakkeklaring.
  • Lift: Aktivert ved 10 km/t og lavere hastigheter hever den bilen med 4,5 centimeter fra standardhøyden.

audi q6 e-tron

Audi Q6 e-tron kommer med banebrytende OLED-lysteknologi

Med Q6 e-tron tar Audi personalisering til nye høyder: Med hele åtte valgfrie digitale lyssignaturer i de nydesignede Matrix LED-frontlyktene og digitale OLED-baklys 2.0, kan du skape ditt unike utseende for Q6 e-tron. Dette kan du blant annet gjøre via myAudi-appen. Du får muligheten til å kjøpe digitale lyssignaturer også etter at du har kjøpt bilen. 

I tillegg gir den innovative kommunikasjonsteknologien i belysningssystemet muligheten til å sende viktig informasjon til andre kjøretøy på veien og forbedre sikkerheten og samarbeidet mellom deg og de andre sjåførene på veien.


Audi Q6 e-tron interiør 

Audi Q6 e-tron tar interiøret til nye høyder med et imponerende display-system. Her får du et buet, frittstående display som strekker seg over dashbordet, med en 14.5" MMI Touch-skjerm og en virtuell cockpit på 11.9". Det er også en spesiell godbit for passasjeren, med sitt eget integrerte display og en smart lukkerteknologi som lar dem se filmer uten å forstyrre sjåføren. En virtuell head-up display legger til relevant informasjon som hastighet, trafikkskilt og navigasjonsikoner, og gir en følelse av at objekter er opptil 200 meter unna bilen, sømløst integrert i omgivelsene.

Den nye programvaren i Audi Q6 e-tron åpner for avansert stemmestyring og en egen avatar-assistent. Du kan kontrollere flere funksjoner ved å si "Hey Audi," og assistenten vil forbedres over tid mens den blir kjent med deg som sjåfør. Infotainment-plattformen, utviklet av CARIAD og basert på Android Automotive, gir tilgang til tredjepartsapplikasjoner direkte via MMI-skjermen. Og for lydentusiaster er det muligheten for et Bang & Olufsen Premium Sound System med 3D-lyd for en overlegen akustisk opplevelse.

Audi har også prioritert bærekraft med bruk av resirkulerte materialer, som 100 prosent resirkulert polyester og gulvmatter laget av Econyl, som inkluderer brukte fiskegarn.

audi q6 e-tron

Pris og bestilling av Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron får en startpris fra 759.900,-. Audi SQ6 e-tron får en startpris fra 949.900,-. Audi Q6 e-tron åpnet for salg 27. mars.

Du kan forvente å se Q6 e-tron på norske veier sommeren 2024 😍 audi q6 e-tron

audi q6 e-tron

Kilde: Audi 

Foto og video: Audi AG

Foto: Vetle | Autoria

Relaterte artikler

Audi Q4 e-tron med tilhengerfeste

Norgesbilen Audi Q4 e-tron har selvfølgelig mulighet for tilhengerfeste. Det du kanskje lurer på er hvilken hengervekt som er tillatt, hva...

Audi Q4 e-tron - Alt du må vite om rekkevidde og lading

Lurer du på hvor lang rekkevidden og ladetiden er på Audi Q4 e-tron, samt hva du kan gjøre for å lade raskt og oppnå lengst mulig...

Bagasjerom, barnesete, barnevogn og mer om plassen i Q4 e-tron

Du vet kanskje at elbiler i hovedsak har større innvendig plass enn tilsvarende fossilbiler? Audi Q4 e-tron er ingen unntak. Den kompakte...