Skip to content

Audi Q6 e-tron - Premium el-SUV med rask lading og solid rekkevidde

Hopp raskt til:

Audi Q6 e-tron markerer starten på den nyskapende plattformen Premium Platform Electric (PPE), utviklet i samarbeid med Porsche. Q6 e-tron kommer med et 100 kWh batteri som antas å gi deg en rekkevidde på over 600 km (WLTP). Med 800 volt systemet kan du også forvente deg svært rask lading. Med Audis legendariske quattro firehjulsdrift kan du forvente deg klasseledende fremkommelighet. 


Audi Q6 interiør

Audi Q6 e-tron 

Selv om vi ikke har alle detaljer om Audi Q6 e-tron ennå, har Norsk bilpresse nylig prøvd et utvalg kamuflerte utgaver av den kommende el-SUVen. Her har kan du lese en gjengitt smakebit av elbil24s førsteinntrykk: 

Det første vi legger merke til når vi setter oss inn i Q6 er setene, som i kjent Audi-stil er veldig komfortable. Myke og med god støtte og mange justeringsmuligheter. Ute på veien blir det raskt klart at Audi her kommer med en modell med et imponerende lavt støynivå.

Videre er komforten veldig god og bilen ligger stabilt på veien med godt grep og god følelse. Vi finner oss raskt til rette i et romslig førermiljø, der det er god plass både i høyden og bredden. Det er høyt under taket både i forsetene og baksetene.

 

Audi Q6 e-tron Levering

     Foto: Audi AG | **Audi Q6 e-tron prototype

Q6 e-tron - batteri og lading

Audi Q6 e-tron kommer i to versjoner: Q6 e-tron 55 og SQ6 e-tron. Begge modellene er utstyrt med en brutto batterikapasitet på 100 kWh, som tilsvarer en netto kapasitet på 94 kWh. Q6 e-tron 55 har en effekt på 285 kW og 382 hestekrefter, mens SQ6 e-tron har 360 kW og 483 hestekrefter. Med SQ6 kan du låse opp ytterligere 20 kW i Launch Control, og oppnå en effekt på 380 kW og 510 hestekrefter.

Audi opplyser at Q6 oppnår akselerasjon fra 0-100 km/t på under 4,5 sekunder, uten å spesifisere om dette gjelder for Q6, SQ6 eller begge - eller hvor mye under 4,5 sekunder det kan være.

Lading er effektiv med Q6 e-tron som støtter 800 volt, noe som gir raskere ladehastighet.

Audi Q6 leasing

Q6 e-tron rekkevidde

Du som de fleste nordmenn er sikkert opptatt av rekkevidde når du skal kjøpe ny elbil, noe som er helt naturlig i et land med store avstander og kalde vintre. De senere årene har elbilene fått stadig lengre rekkevidde, og den nye Audi Q6 e-tron er intet unntak. Med Audi Q6 e-tron 55 kan du forvente en WLTP-rekkevidde rundt eller over 600 kilometer, noe som er svært lovende for en elbil i denne klassen.

Audi har ennå ikke sagt noe om rekkevidden til SQ6 e-tron, men med høyere ytelse antar vi at den vil være litt kortere enn den du får hvis du velger e-tron 55.  

 

Plass og størrelse

Selv om vi ikke har de nøyaktige målene for Q6 ennå, vet vi at den plasserer seg mellom Q4 og Q8 i størrelse. Q6 e-tron vil sannsynligvis ha omtrent samme høyde som Q4 e-tron, rundt, mens bredden kan være nærmere Q8 e-tron. Q6 e-tron har romslige bakseter, god takhøyde og en frunk med kapasitet på omtrent 50 liter. Bagasjerommet bak er også ganske stort, og anslås å være rundt 550 liter, pluss-minus.

Alt dette er basert på betraktninger fra journalister som har testet bilen.

Audi Q6 e-tron

Komfort og kjøreegenskaper

Audi har skapt Q6 e-tron for å gi deg en førsteklasses kjøreopplevelse, med godt veigrep, presis styring og komfort i alle ledd. Den elektriske drivlinjen sørger for umiddelbar dreiemoment, og gir deg raske akselerasjoner og solid trekkraft. Med lavt tyngdepunkt på grunn av batteriets plassering, vil Q6 e-tron gi deg stabilitet og et trygt veigrep. Kjøreegenskapene kombinert med det komfortable interiøret vil gi deg en tilfredsstillende og behagelig kjøreopplevelse.

Med Audi Q6 e-tron får du en rekke kjøremoduser å velge i, som lar deg tilpasse kjøreopplevelsen etter ditt behov. Enten du foretrekker en økonomisk, balansert, komfortabel eller dynamisk kjøretur, har Q6 e-tron det du trenger.

Offroad-modus er tilpasset eventyrere som utforsker krevende terreng, mens Lift-modus løfter bilen for spesifikke situasjoner hvor man er avhengig av høy bakkeklaring i lave hastigheter. 

Her kan du lese mer om de ulike kjøremodusene: 

  • Efficient: Den mest økonomiske modusen som senker bilen med 3 centimeter i høyere hastigheter for å redusere luftmotstanden.
  • Balanced: Standardmodusen, opprettholder vanlig høyde.
  • Comfort: En individuell modus som prioriterer komfort og holder normal høyde.
  • Dynamic: Den sporty modusen, med et stivere oppsett og en 2-centimeters senking for økt fartsfølelse. Med denne får du også kunstig motorlyd.
  • Offroad: Designet for terrengkjøring i lavere hastigheter, perfekt for grusveier og utfordrende hytteveier. Den hever bilen med 2,8 centimeter for høyere bakkeklaring.
  • Lift: Aktivert ved 10 km/t og lavere hastigheter hever den bilen med 4,5 centimeter fra standardhøyden.

Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron kommer med banebrytende OLED-lysteknologi

Med Q6 e-tron tar Audi personalisering til nye høyder: Med hele åtte valgfrie digitale lyssignaturer i de nydesignede Matrix LED-frontlyktene og digitale OLED-baklys 2.0, kan du skape ditt unike utseende for Q6 e-tron. Dette kan du blant annet gjøre via myAudi-appen. Du får muligheten til å kjøpe digitale lyssignaturer også etter at du har kjøpt bilen. 

I tillegg gir den innovative kommunikasjonsteknologien i belysningssystemet muligheten til å sende viktig informasjon til andre kjøretøy på veien og forbedre sikkerheten og samarbeidet mellom deg og de andre sjåførene på veien.

 

Pris og bestilling av Q6 e-tron

Audi har ikke kommunisert pris for Audi Q6 e-tron enda, Q6 e-tron åpner for salg mars 2024.

Du kan forvente å se Q6 e-tron på norske veier sommeren 2024 😍 Vil du bli holdt oppdatert? Da fyller du ut skjema helt uforpliktende her:

 

Audi Q6 e-tron interiør 

Audi Q6 e-tron tar interiøret til nye høyder med et imponerende display-system. Her får du et buet, frittstående display som strekker seg over dashbordet, med en 14.5" MMI Touch-skjerm og en virtuell cockpit på 11.9". Det er også en spesiell godbit for passasjeren, med sitt eget integrerte display og en smart lukkerteknologi som lar dem se filmer uten å forstyrre sjåføren. En virtuell head-up display legger til relevant informasjon som hastighet, trafikkskilt og navigasjonsikoner, og gir en følelse av at objekter er opptil 200 meter unna bilen, sømløst integrert i omgivelsene.

Den nye programvaren i Audi Q6 e-tron åpner for avansert stemmestyring og en egen avatar-assistent. Du kan kontrollere flere funksjoner ved å si "Hey Audi," og assistenten vil forbedres over tid mens den blir kjent med deg som sjåfør. Infotainment-plattformen, utviklet av CARIAD og basert på Android Automotive, gir tilgang til tredjepartsapplikasjoner direkte via MMI-skjermen. Og for lydentusiaster er det muligheten for et Bang & Olufsen Premium Sound System med 3D-lyd for en overlegen akustisk opplevelse.

Audi har også prioritert bærekraft med bruk av resirkulerte materialer, som 100 prosent resirkulert polyester og gulvmatter laget av Econyl, som inkluderer brukte fiskegarn.

audi q6 e-tron interiør

 

Kilde: Audi 

Foto og video **Prototype: Audi AG

Relaterte artikler

Audi Q8 e-tron

Audi e-tron var bilen som for mange familier gjorde elbil til det foretrukne valget. Nå viderefører Audi Q8 e-tron alle de gode kvalitetene...

Audi Q4 e-tron

Romslig familiebil. Elektrisk og miljøvennlig. Velger du Audi Q4 e-tron kan du forvente alt dette. Elbilen har smarte løsninger for lading...

Audi Q4 e-tron med tilhengerfeste

Norgesbilen Audi Q4 e-tron har selvfølgelig mulighet for tilhengerfeste. Det du kanskje lurer på er hvilken hengervekt som er tillatt, hva...