Skip to content

ID.4 med tilhengerfeste

Hopp raskt til:

Folkefavoritten ID.4 kan selvfølgelig leveres med tilhengerfeste. Her får du vite hvilken hengervekt som er tillatt, hva tilhengerfestet koster og hvilke tilhengere du kan kjøre med de ulike førerkortklassene. Det og litt til skal vi gi deg svar på hvis du leser videre.

ID.4 hengerfeste

Tillatt tilhengervekt for ID.4

Du kan kjøre med en tilhenger som har en totalvekt på 1200kg (tilhengers egenvekt + last). 

Det høres kanskje ikke så mye ut, men så fremt du ikke skal frakte en større båt eller campingvogn, eventuelt store bygningsmasser, så klarer du deg veldig godt med en ID.4 med hengerfeste. Faktisk finnes det campingvogner som har totalvekt på under 1200kg og det finnes en rekke båthengere som har tillatt totalvekt på 750 kg.

Tilhengere du kan kjøre med førerkort klasse B, BE og B96

Hva du kan kjøre med de ulike førerkortklassene kan fremstå litt komplisert. Derfor har Statens vegvesen utviklet en kalkulator som hjelper deg å forstå hvilke hengervekt du kan kjøre med i forhold til ditt førerkort.

Utfordringen er at de krever at du har bilens registreringsnummer, så om du ikke allerede er eier av en VW ID.4, så viser vi deg noen eksempler på hvilken hengervekt som er godkjent.

Vw henger

Hva koster tilhengerfeste til ID.4?

Nå som du vet hvilken hengervekt du kan kjøre med så er du sikkert interessert i å vite hva det koster for et hengerfeste. Det mekaniske svingbare tilhengerfestet som leveres til VW ID.4 koster i dag 12.500,-

Med tanke på bruktverdien  lønner det seg både å velge en godt utstyrt modell samt hengerfeste. Derfor velger mange hengerfeste når de bestiller ny bil.

Hvordan påvirkes rekkevidden av kjøring med henger 

Det er en kjent sak at kjøring med henger vil redusere rekkevidden på elbiler, og dette gjelder også for ID.4. Spesielt hengere med høy luftmotstand, som for eksempel skaphengere, vil påvirke rekkevidden negativt.

Selv om det foreløpig ikke har blitt utført noen formelle rekkeviddetester for ID.4 med henger, finnes det tester for blant annet Audi e-tron med både henger og campingvogn. I en campingvognstest utført av det tyske bilmagasinet Auto Motor und Sport, doblet forbruket til Audi e-tron.

For de fleste vil det ikke være aktuelt å kjøre en ID.4 med campingvogn, og rekkevidden vil naturligvis ikke reduseres like mye hvis man for eksempel skal frakte ved til hytta eller ta med vannscooteren til sjøen.

Les mer om ID.4 rekkevidde og lading her.

Les mer om ID.4 bagasjerom her.

ID.4 tilhengerfeste


Foto: Martin Eriksen | Autoria 

Foto: Vetle Eriksen | Autoria 

Kilde: Volkswagen

Relaterte artikler

Skoda Enyaq med tilhengerfeste

Skoda Enyaq er ikke dårligere enn sine konkurrenter og leveres med hengerfeste om du ønsker det. Du kan finne informasjon om tillatt...

Audi Q4 e-tron med tilhengerfeste

Norgesbilen Audi Q4 e-tron har selvfølgelig mulighet for tilhengerfeste. Det du kanskje lurer på er hvilken hengervekt som er tillatt, hva...

ID.4 - Som skapt for norske forhold

ID.4 fra Volkswagen er som skapt for norske forhold. Den elektriske ytelsen og imponerende mobiliteten kombinert med høy komfort gjør den...