Skip to content

Audi A6 e-tron Concept - Lynrask lading og 700 km rekkevidde

Hopp raskt til:

Audi A6 e-tron Concept er bygget på den avanserte Premium Platform Electric (PPE)-arkitekturen, utviklet i samarbeid mellom Audi og Porsche. Med et batteri på 100kW kombinert med lav luftmotstand vil du få en rekkevidde på opptil 700 km WLTP. 800 volts lade-teknologien gir deg i tillegg superrask lading.  


Audi A6 e-tron

Audi A6 e-tron Concept

I Audi A6 e-tron Concept kjenner du igjen proporsjonene fra Audi e-tron GT, med lang akselavstand, korte overheng og store hjul, men her vil også få med deg langt mer bagasje. A6 e-tron concept består av en sportback utgave og en stasjonsvogn (Avant). Stasjonsvogner var nordmenns favoritt i mange år, men har sakket akterut etter SUV og elbilenes inntog. A6 e-tron vil bli et fullverdig alternativ for deg som vil ha lang rekkevidde kombinert med kjørekomfort og sportslighet uten at det går utover plassen.


Audi A6 e-tron

A6 e-tron Concept - Rekkevidde, batteri og lading 

Den moderne ladeteknologien med 800 volt gir deg mulighet til å lade for lange reiser på kort tid. Du vil kunne lade Audi A6 e-tron fra 5 til 80 prosent på kun 25 minutter. På bare ti minutter kan du lade opptil 300 kilometer. Med en batterikapasitet på 100 kWh får du en WLTP-rekkevidde på opptil 700 kilometer, avhengig av hvilken variant og konfigurasjon du velger.

800 volts teknologien får du også i den kommende Audi Q6 e-tron. Les mer om den her!

Den lange rekkevidden handler vel så mye om bilens form som batteristørrelsen. Sportback-versjonen, som tidligere ble presentert på Shanghai Motorshow, oppnådde en bemerkelsesverdig lav luftmotstand med en CD (koeffisient for luftmotstand) på bare 0,22. Stasjonsvogna oppnådde 0,24. 

CD-verdien er en måleenhet som gir innsikt i bilens aerodynamikk. Den påvirkes av flere faktorer. A6 e-trons karosseri og design reduserer luftvirvler og gir dermed en lavere luftmotstand. Selv konstruksjonen av understellet spiller en viktig rolle i påvirkningen av denne verdien.

Som en tommelfingerregel gjelder at jo lavere CD-verdi, desto bedre er bilens aerodynamiske ytelse. Her er A6 e-tron i en særklasse. Dette gir deg lengre rekkevidde på en enkelt lading, hvor du kan tilbakelegge mil etter mil uten bekymringer.

 

Audi A6 e-tron rekkevidde

Størrelse og plass i Audi A6 e-tron Concept

Med en høyde på 1,44 meter, en lengde på 4,96 meter og en bredde på 1,96 meter, har Audi A6 e-tron Concept dimensjoner som sammenlignes med både dagens Audi A6 og A7. Dette er store biler i utgangspunktet. Likevel, takket være den elektriske drivlinjen, vil den innvendige plassen bli enda romsligere med det flate gulvet og den økte akselavstanden. Detaljer om innvendige mål vil bli sluppet senere. 

Når det gjelder tilhengervekten, er detaljene fremdeles ikke annonsert. Dette vil bli kunngjort senere, men du kan regne med en høy tillatt hengervekt på A6 e-tron.

Ser du etter en familiebil med god plass som er tilgjengelig nå? Da bør du sjekke ut Audi Q8 e-tron. Les mer om den her!

Når kommer Audi A6 e-tron til Norge?

Komfort og kjøreegenskaper

Selv om det ikke foreligger tester av Audi A6 e-tron Concept ennå, vil du kunne forvente deg det ypperste innen komfort og kjøreegenskaper. Det er ingen tvil om at de lavtsittende coupé-sedanene og stasjonsvognene er de beste bilene å tilbakelegge lengre avstander i. Legger vi til at du vil få bestilt den med Quattro firehjulstrekk, som er fantastisk i kombinasjon med elmotorer, så har du her en drømmebil for norske veier.

 

Audi A6 e-tron concept

Audi A6 e-tron Concept har banebrytende OLED-lysteknologi

Takket være den avanserte teknologien som benyttes i Audi A6 e-tron Concepts lysdesign, får du imponerende lysstyrke og en rekke nyttige funksjoner, til tross for de begrensede overflatene lyktene har. Her får du en kombinasjon med Digital Matrix LED og OLED

Baklysene er utstyrt med en ny generasjon digitale OLED-elementer, der en kontinuerlig lysstripe fungerer som en skjerm. De gir deg muligheten til å skape, praktisk talt, en uendelig variasjon av digitale lys-signaturer og dynamiske lysmønstre. En innovativ funksjon er en 3D effekt skapt av de nevnte OLED-elementene.

 

Audi A6 e-tron bestilling

Når kommer Audi A6 e-tron til Norge?

Tusenvis står allerede på interesselisten for Audi A6 e-tron i Norge. Og Audi Norge opplyser at lansering er planlagt i løpet av 2024. 

Audi har ikke kommunisert pris eller åpnet for bestilling av Audi A6 e-tron enda, så vil du bli holdt oppdatert?  😍👇

Da fyller du ut skjema helt uforpliktende her:

 

 

Når kommer Audi A6 e-tron til Norge?

Foto: Audi 

Foto: NTB

Kilde: Audi

Kilde: Audi

Relaterte artikler

Audi Q6 e-tron - Premium el-SUV med rask lading og solid rekkevidde

Audi Q6 e-tron markerer starten på den nyskapende plattformen Premium Platform Electric (PPE), utviklet i samarbeid med Porsche. Q6 e-tron...

Bagasjerom, barnesete, barnevogn og mer om plassen i Q4 e-tron

Du vet kanskje at elbiler i hovedsak har større innvendig plass enn tilsvarende fossilbiler? Audi Q4 e-tron er ingen unntak. Den kompakte...

Audi e-tron GT - tilbyr deg en unik kjøreopplevelse.

Audi e-tron GT er en elbil som imponerer på alle fronter. Rå ytelse, elegant design, komfortabelt interiør og avansert teknologi, tilbyr...