Skip to content

Audi Q4 e-tron - Alt du må vite om rekkevidde og lading

Hopp raskt til:

Lurer du på hvor lang rekkevidden og ladetiden er på Audi Q4 e-tron, samt hva du kan gjøre for å lade raskt og oppnå lengst mulig rekkevidde? Her får du vite det du trenger om oppgitt rekkevidde for de ulike modellvariantene, rekkevidde fra tester, ladehastigheter, pluss flere gode lade- og rekkeviddetips.


Audi Q4 e-tron rekkevidde og lading

Rekkevidde

Hvor lang rekkevidde har Audi Q4 e-tron? 

Audi Q4 e-tron har en oppgitt rekkevidde på inntil 512 kilometer WLTP (SUV) og 525 kilometer WLTP (Sportback). Rekkevidden avhenger altså av om du velger SUV eller Sportback, samt batteristørrelse og om du velger bakhjulstrekk eller firehjulstrekk.

Sportback har lengre rekkevidde på grunn av sin kupeaktige form som gir mindre luftmotstand. Kjøremønster, temperaturer og størrelse på hjul spiller også inn på den oppgitte rekkevidden.


Q4 e-tron SUV med firehjulstrekk

 • Q4 e-tron 55 quattro (77 kWh netto): Inntil 514 kilometer
 • Q4 e-tron 45 quattro (77 kWh netto): inntil 512 kilometer

 

Q4 e-tron Sportback med firehjulstrekk

 • Q4 e-tron 55 quattro (77 kWh netto): Inntil 524 kilometer 
 • Q4 e-tron 45 quattro (77 kWh netto): inntil 525 kilometer

 

Hvilke modell du skal velge avhenger av de ulike behovene du har. Er du til stadighet på lengre turer og kanskje har hytte på fjellet vil mest sannsynlig Q4 e-tron 55 være et ideelt valg.

Les mer om Audi Q4 e-tron her.

Audi Q4 e-tron

 

Hvordan er rekkevidden til Audi Q4 e-tron på vinteren?

Audi oppgir at rekkevidden til Q4 e-tron skal klare mellom 417 og 446 kilometer, avhengig av modellvariant, temperatur, kjøreforhold og om du har forvarmet bilen med ladekontakten tilkoblet. Her er Q4 e-tron bedre enn gjennomsnittet av tilsvarende elbiler. Dette skyldes blant annet at Q4 er spesielt tilpasset nordiske vinterforhold med varmepumpe, samt at ledningsnett og komponenter er utviklet for å takle et kaldere klima.

Den nye Audi Q4 e-tron kommer også med muligheten for forvarming av batteriet, ved bruk av bilens ladeplanlegger finner bilen ladestasjoner på ruten din og begynner å forvarme batteriet når du nærmer deg ladepunktet. Forvarming av batteriet vil gjøre ladestoppene dine mer effektive, og du kommer deg raskere tilbake på veien. Denne funksjonen vil også automatisk aktivere kjøling av batteriet etter lading. 

Audi har også implementert flere teknologier for å minske tap av rekkevidde, som nevnte forvarming av batteriet og interiøret før kjøring, samt termisk styring for å velge den mest effektive metoden for oppvarming. På denne måten unngår du å bruke unødvendig energi fra batteriet til oppvarming etter at du har startet kjøreturen.

En annen nyttig funksjon er bruken av luft som energikilde, noe du kan velge hvis du kjøper Q4 e-tron med varmepumpe. Dette reduserer tap av rekkevidde på kalde vinterdager.

Audi Q4 e tron Sportback

Hva sier rekkeviddetester om Audi Q4 e-tron?

Blant annet NAF har testet Audi Q4 40 og Q4 50 quattro sommer og vinter. Ifølge deres tester av Audi Q4 e-tron avviker rekkevidden med om lag 20 prosent fra WLTP* på vinteren og 7 prosent på sommeren. Dette vil si at med batteriene på den nye Audi Q4 45 og 55 du se enda bedre resultater på kommende tester. Det er ingen hemmelighet at elbiler har dårligere rekkevidde på vinteren. De siste årene har NAF erfart at elbiler taper mellom 4 og 30 prosent av oppgitt rekkevidde på vinterstid. Kulde, kjøring på snødekte veier med vanskelige kjøreforhold, samt bruk av varmeapparat vil øke forbruket. 

Verdt å nevne er at rekkeviddetesten til NAF gjennomføres uten forvarming av kupé eller batteri – noe som begrenser rekkevidden mer enn en forvarmet bil. 

*WLTP = Worldwide Harmonized Light-Duty Test Procedure. WLTP målinger gjennomføres i over 20 varmegrader.

Tips for å få mest mulig rekkevidde

 • Forvarm bilen når du lader hjemme. (Samme funksjon kan kjøle ned bilen på sommeren)

 • Aktiver e-tron-ruteplanlegger som finner den mest effektive veien til destinasjonsmålet

 • Kjør jevnt og gjør det til en vane å bruke adaptiv cruisekontroll

 • Slå på regenerering – det gjør at bilen bremser uten bruk av bremsepedal og dermed lader batteriet mens du kjører

 • Bruk setevarme i stedet for å skru opp varmeapparatet når det er kaldt

 • Kjør i “Efficiency” modus . Stilles inn i bilen

 • Ha riktige dekk med lav rullemotstand og sørg for at du har riktig lufttrykk

 • Begrens kjøring med ekstra last, for eksempel takboks, når det ikke er nødvendig

   

  Les mer Q4 e-tron bagasjerom her. 


  Audi Q4 e-tron rekkevidde og lading

Lading

Hvor lang tid tar det å lade Audi Q4 e-tron?

Ladetid hjemme:

Alle modellene til Audi Q4 e-tron kan ta imot opptil 11 kW fra en ladeboks hjemme. Hvorvidt du klarer å ta ut 11KW avhenger av hvilken strømkurs du har tilgjengelig. 

Her ser du noen estimater på hvor lenge det tar å lade fra 0-100% hjemme

1-fase 16A (3.7 kW) 24 timer

1-fase 32A (7.4 kW) 12 timer

3-fase 16A (11 kW) 8 timer

Ladetid på ladestasjoner

I følge NAFs ladetester i 2022, lynlades Q4 e-tron 50 fra 8-80 % på 37 minutter om sommer og 39 minutter vinter. Det betyr at du kan kjøre godt over 30 mil (på sommeren) etter lading til 80% før du trenger nytt påfyll en e-tron 50. Audi Q4 50 kan lades med en maksimal ladehastighet på 135kW som vil minske ladetiden ytterligere.

Med de nye 2024 versjonene av Audi Q4 e-tron vil Q4 e-tron 45 få en ladekapasitet på 135kW. Med Q4 e-tron 55 quattro vil du få en ladekapasitet på hele 175kW. Det betyr at det vil ta deg kun 28 minutter å lade bilen fra 10-80 % hvis du velger sistnevnte modell. Siden den nye Audi Q4 e-tron ikke har kommet til Norge ennå, må vi vente på NAFs vintertest for å dele deres målte rekkevidder og ladehastigheter.

Audi Q4 forvarming av batteri

Audi Q4 forvarming av batteri

Lurer du på hvordan du forvarmer batteri på Q4? Fra modellåret 2024 kom Audi Q4 med muligheten for forvarming av batteri, ved bruk av bilens ladeplanlegger finner bilen ladestasjoner på ruten din og begynner å forvarme batteriet når du nærmer deg ladepunktet. Forvarming av batteri vil gjøre ladestoppene dine mer effektive, og du kommer deg raskere tilbake på veien. Denne funksjonen vil også automatisk aktivere kjøling av batteriet etter lading.

Audi_Q4_etron_Rekkevidde

Tips til lading av Audi Q4 e-tron

Ladetid hjemme
 • Last ned myAudi-appen  - så kan du starte og stoppe lading, sjekke rekkevidde og resterende ladetid. Med appen kan du også tidsinnstille ladingen, og sette på forvarming eller nedkjøling

 • Start lading ved 10-20 % hvis du vil lade raskest mulig. Det bidrar til å varme opp batteriet – som igjen gjør at du lader raskere. 

 • Lad på natten da strømmen oftest er rimeligst.  

 • Lade på varmt batteri, gjerne i oppvarmet garasje. Da lader du både mer skånsomt og raskere.

Lading på tur
 • Lad først når du har kjørt et stykke. Spesielt på vinteren lader du raskest når batteriet er skikkelig varmt

 • Velg ladere med høy kilowatt, gjerne 200kW. Da lader du hurtigst mulig.

 • Kjør til lavest mulig batteriprosent før du lader og du får mest rekkevidde i forhold til ladetid. 

 • Legg gjerne inn kortere ladestopp. Du får ofte nok rekkevidde til å komme frem til neste lader.

 • Fullad batteriet hvis du har behov.


Hvor mye bør jeg lade?

For lengst mulig batterilevetid anbefaler Audi følgende: 

 • Lad opp til 80 % for daglig bruk, hvis du vanligvis kjører kortere turer i hverdagen.

 • Lad gjerne til 100 % når du kjører lengre distanser hvor du ønsker maksimal rekkevidde.

 • Ha mellom 30 % og 80 % batterinivå når du skal stå parkert noen dager. 

Les mer om Q4 e-tron og hengerfeste her.

Foto: Martin Eriksen | Autoria 

Foto: Vetle Eriksen | Autoria

Kilde: Audi

Relaterte artikler

Skoda Enyaq - Det du må vite om rekkevidde og lading

Hvis du trenger informasjon om rekkevidde og ladetid for Skoda Enyaq, samt tips om hvordan du kan lade raskt og kjøre lengst mulig på én...

ID.4 - Alt du må vite om rekkevidde og lading

Dersom du ønsker informasjon om ID.4 sin rekkevidde og ladetid, samt tips om hvordan du kan lade raskt og oppnå lengst mulig rekkevidde, er...

VW ID.3 - Alt du må vite om rekkevidde og lading

Hvis du søker informasjon om rekkevidden og ladetiden til VW ID.3, samt tips om hurtiglading og hvordan du kan maksimere rekkevidden, er du...