Skip to content

Kia EV9 - Plass, rekkevidde og teknologi i en kraftpakke

Hopp raskt til:

Kia EV9 er en banebrytende elektrisk SUV som redefinerer komfort, teknologi og plass. Med rekkevidde på opptil 563 kilometer, lynrask 800V hurtiglading, kombinert med plass til 6 eller 7 passasjerer har også du som trenger plass flere familiemedlemmer et fullverdig elbil-alternativ. Les alt du må vite om Kia EV9.


Kia EV9

Kia EV9 har alt det du ønsker deg i en romslig familie-SUV. Her kan du velge mellom en modell med bakhjulstrekk og to med firehjulstrekk, samtidig får du valget mellom 6 eller 7 seter og ulike setekombinasjoner. Nyhet! For deg som ønsker romslighet og funksjonalitet, så får du nå også Kia EV9 som varebil.
VG ga nylig EV9 terningkast 6 i sin test av EV9. VG journalisten oppsummerer blant annet: 
“Kia braser inn i fremtiden med en ekstremt praktisk bil – dette må være blant årets aller beste familiebiler. EV9 trumfer de fleste hva angår plass og setearrangement. Enorm plass! God sidesikt og enkel betjening gjør at jeg trives veldig godt bak rattet.”

Kia EV9 Rekkevidde

Med Kia EV9 får du en rekkevidde mellom 505 og 563 km (WLTP) avhengig av hvilken modell du velger. Kjøremønster, temperaturer og størrelse på hjul spiller inn på den oppgitte rekkevidden.

 • Bakhjulstrekk: 203 hk (99,8 kWh netto): Inntil 563 kilometer

 • Firehjulstrekk: 384 hk (99,8 kWh netto): Inntil 512 kilometer

 • GT-Line med firehjulstrekk: 384 hk (99,8 kWh netto): Inntil 505 kilometer


I januar 2024 var EV9 med i NAFs årlige vintertest. Her benyttet de GT-Line med 505 km oppgitt rekkevidde. Dette sier NAF om årets værforhold: “Under testen var det mellom minus 2 og minus 10 grader. Med uværet «Ingunn» på vei nordfra ble det vindfullt utover ettermiddagen. Bilene måtte snu i området ved Enden ved Atnsjøen i Stor-Elvdal.”

Testresultatene endte meget godt hvor NAF kjørte hele 441,9 km før batteriet var tomt. Dette er kun 12,5% lavere enn oppgitt rekkevidde, noe som må sees på som svært sterke resultater. Flere av bilene som har vært testet i NAFs vintertester har hatt rekkeviddetap på over 30%.

NAFs sommertest ble avholdt i starten av Juni 2024 og her benyttet de EV9 med bakhjulstrekk med 563 km oppgitt rekkevidde. "Testen ble kjørt i temperaturer mellom 17 og kjølige 2 grader. På begynnelsen av dagen var det mye regn, men det klarnet litt mer utover dagen." Her kjørte NAF 529,1 km før bilen stoppet. Det betyr en avvik på kun 6% lavere enn oppgitt rekkevidde, dette setter Kia EV9 blant topp 5 under årets rekkeviddetest.

Se pris og kampanje på Kia EV9 her: 

KIA EV9 batteri og lading

Batteri og lading

Kia EV9 støtter 800V hurtiglading, hvor du kan lade batteriet fra 10 - 80% på bare 24 minutter på lynlader ved ideelle forhold. Ifølge Kia skal du få 249 km ekstra rekkevidde på bare 15 minutter. Alle modellene leveres med et stort 99,8 kW batteri. 

NAF testet ladetiden til EV9 i sin årlige vintertest og resultatet ble 24 minutter fra 10-80%, eksakt det samme som Kia oppgir. Under ladeøkta fikk NAF en maks ladeeffekt på 213 kW som er 3 kW høyere enn det Kia går ut med. 

Under NAF sin sommerladetest ble resultatene 25 minutter fra 10-80% som gir et avvik på 1 minutt og de fikk en maks ladeeffekt på 213 kW som er det samme de fikk på vintertesten. Her får du en pålitelig bil året rundt. 

La bilen gi deg strøm:

EV9 lader ikke bare raskt, men er også en kraftpakke full av smarte energiløsninger. Energieffektiviteten gjør at du kan spare penger på drivstoffkostnader, og med V2L-funksjonen (Vehicle-to-Load) kan du til og med bruke bilen som en strømkilde.

Har du glemt å lade laptopen eller trenger du litt ekstra strøm til campingutstyret? Fortvil ikke! Med EV9 kan du enkelt lade alt du trenger, takket være V2L-funksjonen. Denne smarte funksjonen lar deg koble til enheter via en stikkontakt i bilen og få strøm på opptil 3,68 kW. Perfekt for å holde deg produktiv på farten eller for å nyte litt ekstra komfort på campingturen.

I nær fremtid vil EV9 også tilby V2G (Vehicle-to-Grid) når dette blir lansert i Europa. Denne teknologien lar deg sende strøm fra bilen tilbake til strømnettet. Dette betyr at du kan bidra til å balansere energinettet og til og med tjene penger på å selge strømmen du ikke bruker.

NAF har også testet ladetidene for de ulike modellene med den største batteripakken. Testresultatene fra 2022 viste 25 minutters ladetid fra 10 til 80 prosent batterikapasitet for både modellen med bakhjulstrekk og firehjulstrekk i sommertesten. I vintertesten samme år var ladetiden 35 minutter, fra 10 til 80 prosent for tilsvarende modeller. 

Kia EV9 interiør

Varmepumpe er standardutstyr i EV9

Kia EV9 er utstyrt med den nyeste generasjonen av Kias varmepumpesystem, som gjenvinner overskuddsvarme fra bilens kjølesystem. Dette gir deg forbedret rekkevidde, selv i kalde temperaturer. Ved minus 7 grader skal du kunne oppnå 80% av rekkevidden sammenlignet med ideelle 25 graders forhold.

I tillegg har EV9 den nyeste generasjonen av Kias regenererende bremser. Disse bremsene lar deg regenerere energi når du bremser, og dermed øke rekkevidden. Du kan velge mellom seks forskjellige nivåer for regenererende bremsing:

 • Ingen bremsing: Bremsen fungerer som en vanlig brems.

 • Nivå 1 til 3: Økende grad av regenerering.

 • i-Pedal: I denne modusen kan du bremse og akselerere med bare gasspedalen. Når du slipper gasspedalen, bremser bilen kraftigere og regenererer mer energi.

 • Automatisk modus: Bilen velger automatisk den optimale regenereringsnivået basert på kjøreforholdene.

EV9 varebil

Kia EV9 varebil

Kia EV9 varebil kombinerer smarte funksjoner med romslighet og praktiske løsninger. Den norskproduserte innredningen gir deg et romslig lasterom med flatt gulv og skuffer under gulvet som standard. I EV9 varebil har du 207 centimeter langt vareromsgulv og en åpning som er 73 centimeter høy, og du får god plass til det du måtte trenge å ha med deg. 

Ekstra oppbevaringsplass under lasterommet og frunken under panseret gir ytterligere fleksibilitet. Med 3600 watt tilgjengelig via stikkontakten eller V2L-adapteret, fungerer bilen som en strømkilde. 

Kia EV9 varebil rekkevidde 

Med en rekkevidde på opptil 563 km og en hengervekt på 2,5 tonn, takler den krevende arbeidsforhold. Lynrask lading opptil 210 kW sikrer deg minimal ladetid. Komfortable forseter med varme og kjøling og muligheten til å trekke 2,5 tonn på kroken kombinerer funksjonalitet med luksus. 

Med Kia EV9 varebil får du både romslighet og funksjonalitet, selv etter ombygging til varebil.


Kia EV9 interiør

Kia EV9 interiør

Bak rattet i EV9 har du brukervennlig og avansert teknologi lett tilgjengelig. Den store panoramaskjermen er satt sammen av tre ulike komponenter:
 • Et kombiinstrument på 12,3 tommer foran føreren.
 • En 12,3-tommers infotainmentskjerm.
 • En 5,1-tommers skjerm med informasjon om seter og oppvarming.
 
På berøringsskjermen for navigasjonssystemet i Kia EV9 finner du en rekke funksjoner, blant annet:
 • Bluetooth-multitilkobling (standard), som lar passasjerene koble til to mobile enheter samtidig.
 • Android Auto- og Apple CarPlay-funksjon er også standard.
 • Systemet har forbedret funksjon for stemmestyring med naturlig tale som gjør det mulig å slå på medier og styre navigasjonssystemet og klimaanlegget med stemmen.
 • Snarveiene, som du får tilgang til ved å sveipe ned fra toppen av skjermen, gir deg enkel tilgang til de funksjonene du bruker mest, uten at du trenger å navigere deg gjennom flere menyer og undermenyer.
 • Støtte for Googles Fast Pair-tjeneste gjør det enda enklere for Android-brukere å koble telefonen til infotainmentsystemet i bilen.

EV9 er også utstyrt med et praktisk head-up-display.

Kia EV9

Forsetene har hvilefunksjon og fotstøtte som du kan benytte når bilen er parkert eller lades. De justerbare setene har innebygd minnefunksjon som husker sete- og rattinnstillingene og automatisk justerer disse til dine eller medførers preferanser. 

Går du får du seksseteren kan du velge mellom to ulike setevalg for andre seterad, som kan brukes når bilen er parkert. Du kan enten velge seter som kan snus, eller hvileseter som kan legges ned. 

Velger du seter med svingfunksjon, kan setene snus 180 grader slik at de vender mot tredje rad når bilen står stille. Med denne setekonfigurasjonen fungerer brettet som strekker seg fra midtkonsollen, som et bord mellom setene.

Tredje seterad er utstyrt med armlener med koppholdere.

Velger Kia EV9 GT-Line får du et lydanlegg fra Meridian med hele 14 høyttalere og ekstern forsterker. IntelliQ-funksjonen tilpasser automatisk volumet og lydkvaliteten etter bilens hastighet.

Kia Ev9 Bagasjerom og plass

Bagasjerom og plass i Kia EV9

Kia EV9 er Kias første helelektriske SUV med tre seterader, enten som seks- eller sjuseter. Baksetene kan felles ned i forskjellige konfigurasjoner for å gi deg mer bagasjeplass eller mer benplass til passasjerene dine på tredje seterad. 

Med alle setene i bruk får du et bagasjerom på 333 liter. Ved å felle ned bakerste seterad øker bagasjeplassen til hele 828 liter. I sjuseters versjon kan du felle ned alle setene for å frigjøre imponerende 2040 liter bagasjeplass. På utgaven med bakhjulsdrift har Kia EV9 et bagasjerom foran (frunk) på 90 liter, mens utgaven med firehjulsdrift har en frunk på 52 liter.

Midtkonsollen er praktisk med et bredt armlene, koppholdere for både drikkeflasker og kopper, og et stort åpent rom for oppbevaring av alt fra sko og nettbrett til håndvesker. Hvis du har behov for mer plass, finner du et ekstra rom under midtkonsolen. 

For ekstra bagasjeplass kan du montere et takstativ (godkjent for 80 kg taklast). Kia EV9 har en godkjent tilhengervekt på opptil 2 500 kg for firehjulstrekkmodellene. Her får du mulighet til å trekke større hengere. For bakhjulstrekkmodellen er den godkjente tilhengervekten 900 kg.

KIA EV9

Sikkerhetssystemer i Kia EV9

Kia EV9 er en moderne SUV fullspekket med avanserte sikkerhetsfunksjoner som gir deg en trygg kjøreopplevelse. Enten du er på motorveien, i byen eller på landeveien, kan du stole på at EV9 tar vare på deg og dine passasjerer.

Avanserte førerassistentsystemer (ADAS): EV9 er utstyrt med Kia DRIVE WiSE, et omfattende system av funksjoner som hjelper deg med å unngå ulykker og holde deg trygg på veien. Noen av høydepunktene inkluderer:

 • Automatisk nødbremsing (AEB) med fotgjenger- og syklistregistrering: Denne funksjonen overvåker omgivelsene dine og kan automatisk bremse for å unngå kollisjoner med andre biler, fotgjengere og syklister.
 • Filholderassistent (LKA): LKA hjelper deg med å holde deg i riktig fil på motorveien og veier med tydelige markeringer.
 • Blindsonvarsling (BSM) med filbytteassistent (LCA): BSM varsler deg om biler i blindsoneområdet ditt, mens LCA hjelper deg med å bytte fil trygt og effektivt.
 • Adaptiv cruisekontroll (ACC) med Stop & Go: ACC holder en trygg avstand til bilen foran og kan tilpasse seg automatisk til varierende hastigheter. I kø kan den stoppe bilen automatisk og starte igjen når trafikken beveger seg.
 • Kryssende trafikkvarsling ved rygging (RCTA): RCTA varsler deg om biler som nærmer seg når du rygger ut av en parkeringsplass.
 • Fjernlysassistent (HBA): HBA skifter automatisk mellom fjernlys og nærlys for å unngå å blende møtende trafikk.

 

Kia EV9 sikkerhet

I tillegg til ADAS-funksjonene tilbyr EV9 også en rekke førerstøttesystemer som gjør kjøringen mer komfortabel og praktisk. Disse inkluderer:
 • Head-up display (HUD): HUD projiserer viktig informasjon som hastighet, navigasjon og varsler direkte i synsfeltet ditt.
 • 360-graders kamera: Dette kamerasystemet gir deg et komplett bilde av omgivelsene dine og gjør det lettere å parkere og manøvrere i trange omgivelser.
 • Automatisk parkering: Med det automatiske parkeringssystemet kan bilen din parkere automatisk i både parallelle og vinkelrette parkeringsplasser.


EV9 er bygget på en robust plattform med høy stivhet og har avansert kollisjonsbeskyttelse Dette bidrar til å beskytte deg og dine passasjerer i tilfelle en kollisjon.

I tillegg til de nevnte funksjonene får du også:

 • Multikollisjonsbrems (MCB): MCB forhindrer at bilen ruller videre etter en kollisjon og dermed reduserer risikoen for sekundærulykker.
 • eCall: eCall er et automatisk nødsystem som ringer 112 ved en ulykke.
 • Fatigue Detection: Fatigue Detection overvåker din kjøreatferd og varsler deg hvis du viser tegn på tretthet.

Kia EV9 er en av de sikreste SUV-ene på markedet. Med sin avanserte sikkerhetsteknologi kan du føle deg trygg på veien, uansett om du kjører alene, med familien eller med venner.

Kia EV9

Lyst til å se hvordan lenestolene i Kia EV9 fungerer?

@autoria.no

Det er ikke bare bilen som må lade en gang i blant😉 så hvorfor ikke lade dine egne batterier mens bilen lader? #kia#kiaev9#ev9#autoria

♬ original sound - Autoria

 

Foto: Vetle Eriksen | Autoria 

Kilde: Naf

KIlde: VG

Kilde: Kia

Kilde: NTB

Relaterte artikler

Kia EV6 - Lang rekkevidde, effektiv lading og smart design

Opplev valgfrihet med Kia EV6, tilpasset ditt behov og budsjett. Velg mellom bakhjulstrekk eller firehjulstrekk, samt ulike...

Volkswagen ID.3 i oppdatert utgave. Interiør, plass og mer

Den første modellen som ble introdusert i Volkswagens ID.-familie var ID.3 og den ble raskt en bestselger i Norge. Nå lanseres ID.3 i en ny...

BYD Atto3 - Prisgunstig og kompakt SUV med god rekkevidde

BYD Atto3 er en moderne el-SUV, kompakt, effektiv og prisgunstig. Her får du god plass og en rekkevidde på 420km WLTP. Atto3 er bygget på...