Skip to content

ID.7 - God plass og lang rekkevidde

Hopp raskt til:

Volkswagen hever standarden for elbiler med sitt nyeste flaggskip, ID.7. Med den strømlinjeformede sedanen får du en oppgitt rekkevidde på 615-700 km (WLTP), rask lading, god plass med 532 liters bagasjerom og mange nye funksjoner. Med ID.7 tar Volkswagen elektrisk kjøring til nye høyder og gir deg en førsteklasses opplevelse på veien. Finn ut mer om rekkevidde, lading, interiør og mer!


ID.7

ID.7 rekkevidde

ID.7 kommer i første omgang som bakhjulstrekk med en motoreffekt på 210 kW (286 hk) og er utstyrt med et 77 kWh batteri, som forventes å gi deg en WLTP-rekkevidde på opptil 615 km, avhengig av utstyrsnivå og endelig typegodkjenning.

Senere vil ID.7 også bli tilgjengelig med et større batteri på 86 kWh, som gir deg en ytterligere WLTP-rekkevidde på inntil 700 km.

ID.7 er ideell for langkjøring, enten du skal kjøre på motorvei, landeveier eller fjellturer, takket være den gode rekkevidden. Kjøremønster, temperaturer og hjulstørrelse vil imidlertidig påvirke den reelle rekkevidden til bilen.

👋👇

Se ID.7 pris og kampanje her.

ID.7 rekkevidde

Varmepumpe er standardutstyr

Varmepumpen i ID.7 har flere fordeler. Kjølemiddelet som brukes til å varme opp luften er klimanøytralt, noe som er positivt for miljøet. Den reduserer også strømforbruket til batteriet ditt og minimerer rekkeviddetap, spesielt når temperaturen ligger mellom -15 °C og 10 °C. Systemet bidrar også til å gi deg en mer effektiv oppvarming av kupeen på kalde dager.

Den største nytten av varmepumpen oppnås ved kjøring i temperaturer mellom -15 °C og 0 °C, og dette gjør det til en svært verdifull funksjon for norske vinterveier. Med varmepumpen får du lengre rekkevidde under krevende kjøreforhold, noe som gir deg en mer pålitelig kjøretur også på vinteren. 

ID. 7 interiør

Batteri og lading

Med batteripakken på 77 kWh kan du forvente å lade ID.7 med en hastighet på opptil 170 kW på hurtigladere. Imidlertid vil den senere tilgjengelige batteripakken på 86 kWh gi deg en estimert ladehastighet på opptil 200 kW.

Volkswagen har opplyst at under normale forhold kan ID.7 lades fra 10 til 80 prosent på mindre enn 30 minutter.

For å optimalisere ladeprosessen, forvarmer ID.7 høyspenningsbatteriet mens du navigerer til en ladestasjon. Dette sikrer at batteriet har en optimal temperatur, noe som bidrar til å redusere ladetiden din. Du kan også manuelt aktivere denne funksjonen.

Med disse lade-egenskapene i kombinasjon med den høye rekkevidden kan du bekymringsfritt legge ut på lange kjøreturer.

ID. 7

ID.7 Interiør

Interiøret i ID.7 skiller seg helt ut fra de andre medlemmene i ID.-familien med sitt helt nye design. Rettere linjer og bruk av mykere materialer gir deg høy kvalitetsfølelse. I standardutstyrt utgave får du en imponerende 38 cm stor infotainmentskjerm (15 tommer) som er intuitiv, rask og enkel å navigere i.

ID.7 kommer også med et standard "smart glass" panoramaglasstak. Du kan enkelt styre den store glassflaten ved å sveipe på et funksjonsfelt i taket eller ved hjelp av stemmestyring. Du kan til og med velge om glasset skal være gjennomsiktig eller ikke, takket være elektrisk spenning.

Skap din egen atmosfære i bilen med ambientebelysningen som finnes i instrumentpanelet, dørkledningene og oppbevaringsrommet for smarttelefonen. Du kan velge mellom opptil 30 forskjellige farger og justere belysningen for å skape enten en varm eller kjølig stemning

ID. 7 interiør
Komforten blir tatt til nye høyder med de ergoActive Premium-setene som du kan bestille som ekstrautstyr til ID.7. Disse setene har massasjefunksjon og dynamisk klimaregulering. Massasjefunksjonen inkluderer sidemassasje og bekkenaktivering som løser opp stramme muskler, mens klimareguleringen gir deg en behagelig temperatur i setene uansett utetemperatur. Her kan du slappe av på de lange kjøreturene. 

Klimakontrollen i ID.7 er også revolusjonerende med sitt smarte og innovative design. Intelligente ventilasjoner kan styres enkelt via infotainmentskjermen, og den nye In-Car-appen Wellness tilbyr forskjellige velvære-programmer som kan benyttes under kjøring eller lading. 

Med det innovative klimaanlegget kombinert med lyd, lys, panoramaglasstak, massasjefunksjon, får du en unik kjøreopplevelse. Med mange programmer å velge mellom, vil ID.7 gi deg høy komfort uansett om du kjører korte eller lange turer.

 

Bagasjerom og plass i ID.7

Bagasjerommet på 532 liter i ID.7 gir deg god plass til å oppbevare det du trenger for familien eller ekstra bagasje på både lange og korte turer. I motsetning til mange sedaner i samme segment har ID.7 en stor bakluke, det vil si at du åpner hele bakluken inkludert vinduet. Dette gjør det lettere for deg å laste inn og ut bagasje og du får mer oversikt over bagasjen.

Derfor trenger du ikke å bekymre deg for plassmangel, da det er rikelig med plass til å frakte det nødvendige. Informasjon om nyttelast og godkjent taklast kommer senere.

Hvis du foretrekker stasjonsvogn? Så kan du lese mer om ID.7 Stasjonsvogn her. 

Vi kan forsikre deg om at baksetet er svært romslig, og det er mer enn nok beinplass for de fleste, uansett hvor lange ben du har. Bredden på baksetet er også tilstrekkelig for familier med tre barn, med mindre alle sitter i store bakovervendte barneseter. ID.7 får isofix-fester for to barneseter bak. 

ID. 7 bagasjerom

ID.7 tilhengerfeste

Spesielt for det norske markedet er det verdt å nevne at ID.7 vil få muligheten til å bli levert med tilhengerfeste. De nøyaktige spesifikasjonene og detaljene om hengerfestet vil bli offentliggjort i forbindelse med salgsstarten. Da vil du få en klar oversikt over bilens evne til å trekke tilhengere.

Sikkerhet og assistentsystemer i ID.7 

ID.7 er en trygg og sikker bil som tar vare på både voksne, barn og myke trafikanter. Sikkerhetsaspektet er tatt på alvor, og ID.7 leveres med en rekke standardfunksjoner for å gi en trygg kjøreopplevelse.

Blant de standard sikkerhetssystemene finner du Lane Assist, filholderassistent og Front Assist med city nødbrems funksjon. Disse systemene hjelper til med å opprettholde riktig filposisjon og kan gripe inn for å unngå kollisjoner med andre kjøretøy eller fotgjengere i bytrafikk.

I tillegg kommer ID.7 med AR Head-up Display med utvidet virkelighet som standardutstyr. Dette innovative displayet projiserer viktig informasjon om fartsgrenser, trafikkskilt og andre relevante opplysninger direkte i frontruten. Dette gjør det enklere for deg å ha øynene på veien samtidig som du har tilgang til viktig kjøreinformasjon.

Volkswagens aktive sikkerhetssystemer er designet for å være en pålitelig beskyttelse i tilfelle en ulykke skulle oppstå. Men de går også et skritt videre ved å bidra proaktivt for å forhindre ulykker før de skjer. Med ID.7 får du en bil som tar vare på deg, dine passasjerer og medtrafikanter, og som hjelper deg med å kjøre trygt og sikkert på veiene.

ID.7 GTX med firehjulstrekk

ID.7 vil bli tilgjengelig med en sportslig GTX-utgave som har firehjulstrekk på et senere tidspunkt. 

 

Foto: Vetle Eriksen | Autoria

Kilde: Volkswagen

Relaterte artikler

ID.4 - Som skapt for norske forhold

ID.4 fra Volkswagen er som skapt for norske forhold. Den elektriske ytelsen og imponerende mobiliteten kombinert med høy komfort gjør den...

ID.4 med tilhengerfeste

Folkefavoritten ID.4 kan selvfølgelig leveres med tilhengerfeste. Her får du vite hvilken hengervekt som er tillatt, hva tilhengerfestet...

ID.4 Bagasjerom, barnesete, barnevogn og mer om plassen

Elbiler har vanligvis større innvendig plass enn tilsvarende fossilbiler, og ID.4 er ikke noe unntak. Denne kompakte SUV-en har god plass...