Skip to content

ID.7 stasjonsvogn - En plassmester med solid rekkevidde

Hopp raskt til:

Volkswagen definerer fremtiden for elbiler med det nyeste tilskuddet i rekken, ID.7 stasjonsvogn. Den strømlinjeformede stasjonsvognen tilbyr en imponerende oppgitt rekkevidde på 600-700 km (WLTP), rask lading, og romslig plass med et 545 liters bagasjerom. ID.7 stasjonsvogn tar elektrisk kjøring til nye høyder og gir deg en førsteklasses opplevelse på veien. Oppdag mer om rekkevidde, lading, interiør og andre nyttige funksjoner.


id7 stasjonsvogn

ID.7 stasjonsvogn rekkevidde

Innledningsvis vil ID.7 stasjonsvogn bli tilgjengelig med bakhjulstrekk og en motoreffekt på 210 kW (286 hk), utstyrt med et 77 kWh batteri. Den forventede WLTP-rekkevidden strekker seg til over 600 km, avhengig av utstyrsnivå.

Videre vil det senere være mulig å velge en variant med et større batteri på 86 kWh, som gir en ekstra WLTP-rekkevidde på inntil 700 km.

Det aerodynamiske designet av ID.7 stasjonsvogn er en essensiell faktor for den imponerende rekkevidden. Coupé-utgaven skiller seg spesielt ut med en imponerende Cd-verdi på kun 0.23, mens stasjonsvognen kommer tett etter med en Cd-verdi på 0.24.

Rekkevidden til ID.7 stasjonsvogn har ennå ikke blitt testet under norske forhold.id7 stasjonsvogn rekkevidde

Varmepumpe er standardutstyr

Varmepumpen i ID.7 stasjonsvogn byr på flere fordeler som gir en positiv innvirkning på både miljøet og din kjøreopplevelse. Kjølemiddelet som brukes for å varme opp luften er klimanøytralt, noe som bidrar til å redusere miljøpåvirkningen.

I tillegg reduserer varmepumpen strømforbruket til batteriet og minimerer rekkeviddetap, spesielt i temperaturområdet mellom -15 °C og 10 °C. Dette gjør systemet ikke bare miljøvennlig, men også økonomisk gunstig og effektivt.

Den største nytten av varmepumpen kommer til syne når du kjører i temperaturer mellom -15 °C og 0 °C, noe som gjør denne funksjonen spesielt verdifull for norske vinterveier. Med varmepumpen oppnår du lengre rekkevidde under utfordrende kjøreforhold, og du får en mer pålitelig kjøreopplevelse.

id7 stasjonsvogn

Batteri og lading

Med batteripakken på 77 kWh kan du forvente rask lading av ID.7 stasjonsvogn med en hastighet på opptil 170 kW på lynladere. Men det stopper ikke der – den kommende batteripakken på 86 kWh vil tilby en enda høyere estimert ladehastighet på opptil 200 kW.

Volkswagen har presisert at under normale forhold kan ID.7 lades fra 10 til 80 prosent på mindre enn 30 minutter, noe som gir deg rask tilgjengelighet for lengre kjøreturer.

For å optimalisere hele ladeprosessen, sørger ID.7 for å forvarme det høyspenningsbatteriet mens du navigerer til ladestasjonen. Dette sikrer at batteriet opprettholder en optimal temperatur, noe som i sin tur bidrar til å redusere ladetiden betraktelig. Denne funksjonen kan også aktiveres manuelt, slik at du har full kontroll over ladeprosessen.

id7 stasjonsvogn

ID.7 stasjonsvogn interiør

ID.7 sitt interiør skiller seg markant fra andre medlemmer i ID.-familien med sitt innovative design. Rettere linjer og bruk av mykere materialer skaper en følelse av høy kvalitet. Den standardutstyrte utgaven imponerer med en 38 cm stor infotainment-skjerm (15 tommer), som er både intuitiv, rask og enkel å navigere.

Panoramaglasstaket, utstyrt med standard "smart glass", gir deg full kontroll over lysinnslippet. Du kan enkelt styre den store glassflaten ved å sveipe på et funksjonsfelt i taket eller bruke stemmestyring. Muligheten til å justere glassets gjennomsiktighet via elektrisk spenning gir deg ekstra fleksibilitet.

Skap din egen stemning i bilen med ambientebelysningen plassert i instrumentpanelet, dørkledningene og smarttelefonoppbevaringsrommet. Med opptil 30 forskjellige farger å velge mellom, kan du tilpasse belysningen for å skape enten en varm eller kjølig atmosfære.

id7 stasjonsvogn

ErgoActive Premium-setene, tilgjengelige som ekstrautstyr til ID.7, tar komforten til nye høyder. Setene inneholder massasjefunksjon og dynamisk klimaregulering. Massasjefunksjonen, inkludert sidemassasje og bekkenaktivering, løser opp stramme muskler, mens klimareguleringen sørger for behagelig temperatur uavhengig av utetemperatur. Dette gir deg muligheten til å slappe av på lange kjøreturer.

Den revolusjonerende klimakontrollen i ID.7 har et smart og innovativt design. Intelligente ventilasjoner kan enkelt styres via infotainment-skjermen, og den nye In-Car-appen Wellness tilbyr ulike velvære-programmer som kan nytes mens du kjører eller lader. ID.7 setter dermed en ny standard for kjøreopplevelsen med fokus på luksus, tilpasning og velvære.

Det banebrytende klimaanlegget, i harmoni med lyd, lys, panoramaglasstak og massasjefunksjon, gir deg en enestående kjøreopplevelse. Med et mangfold av tilgjengelige programmer, garanterer ID.7 høy komfort, uavhengig av om du legger ut på korte hverdagsturer eller lengre reiser.

id7 stasjonsvogn

Bagasjerom og plass i ID.7 stasjonsvogn

I stasjonsvognutgaven av ID.7  får du en sjenerøs bagasjeplass på 545 liter, selv med fem passasjerer om bord (målt med last opp til kanten på baksetet). Ved nedfelling av baksetet åpner den over to meter lange lasteplassen seg og gir hele 1714 liter tilgjengelig lagringskapasitet.

Dette skiller seg fra standardversjonen til ID.7, som tilbyr et bagasjerom på 532. Les mer om ID.7 Sedan her.

Du trenger ikke å bekymre deg for plassmangel, da det er rikelig med plass til å transportere det nødvendige. Mer informasjon om nyttelast og godkjent taklast vil bli tilgjengelig senere.

Baksetet i ID.7 stasjonsvogn er svært romslig, og det er mer enn nok beinplass for de fleste, uavhengig av benlengde. Bredden på baksetet er også tilstrekkelig for familier med tre barn, med mindre alle sitter i store bakovervendte barneseter. ID.7 er utstyrt med isofix-fester for to barneseter bak, og dette bidrar til økt sikkerhet for de yngste passasjerene.

id7 stasjonsvogn

ID.7 stasjonsvogn med tilhengerfeste

Særlig for det norske markedet er det verdt å legge til at ID.7 stasjonsvogn vil tilbys med muligheten for tilhengerfeste. De presise spesifikasjonene og detaljene om tilhengerfestet vil bli kunngjort ved salgsstart. Da vil du få tydelig oversikt over bilens kapasitet når det kommer til å trekke tilhengere.

Sikkerhet og assistentsystemer i ID.7 stasjonsvogn

ID.7 stasjonsvogn er en pålitelig og trygg bil som tar vare på både voksne, barn og  trafikanter. Sikkerhet er en prioritert faktor, og ID.7 leveres med et omfattende sett av standardfunksjoner for å sikre deg en trygg kjøreopplevelse.

Blant de standard sikkerhetssystemene finner du Lane Assist, filholderassistent og Front Assist med byens nødbremsfunksjon. Disse systemene hjelper deg med å opprettholde riktig filposisjon og kan gripe inn for å unngå kollisjoner med andre kjøretøy eller fotgjengere i urbane omgivelser.

I tillegg er ID.7 utstyrt med AR Head-up Display med utvidet virkelighet som en del av standardutstyret. Dette nyskapende displayet projiserer viktig informasjon om fartsgrenser, trafikkskilt og andre relevante opplysninger direkte i frontruten. Dette gjør det enklere for deg å holde fokus på veien samtidig som du har tilgang til viktig kjøreinformasjon.

Volkswagens aktive sikkerhetssystemer er ikke bare designet for å være en pålitelig beskyttelse i tilfelle en ulykke, men de tar også et proaktivt skritt for å forhindre ulykker før de inntreffer.

id7 stasjonsvogn

Pris og bestilling av ID.7 stasjonsvogn


Volkswagen har ikke kommunisert pris for ID.7 stasjonsvogn enda, stasjonsvognen har forventet salgsstart innen kort tid og de første leveringene blir sommeren 2024. 😍

Vil du bli holdt oppdatert? Da fyller du ut skjema helt uforpliktende her:

 

 

 

Foto: Volkswagen

Kilde: Volkswagen

Relaterte artikler

ID.4 Bagasjerom, barnesete, barnevogn og mer om plassen

Elbiler har vanligvis større innvendig plass enn tilsvarende fossilbiler, og ID.4 er ikke noe unntak. Denne kompakte SUV-en har god plass...

ID.7 - God plass og lang rekkevidde

Volkswagen hever standarden for elbiler med sitt nyeste flaggskip, ID.7. Med den strømlinjeformede sedanen får du en oppgitt rekkevidde på...

Volkswagen ID.3 i oppdatert utgave. Interiør, plass og mer

Den første modellen som ble introdusert i Volkswagens ID.-familie var ID.3 og den ble raskt en bestselger i Norge. Nå lanseres ID.3 i en ny...