Skip to content

Kia EV6 - Lang rekkevidde, effektiv lading og smart design

Hopp raskt til:

Opplev valgfrihet med Kia EV6, tilpasset ditt behov og budsjett. Velg mellom bakhjulstrekk eller firehjulstrekk, samt ulike utstyrsvarianter. Rekkevidde på 394–528 km (WLTP) avhengig av modell, samt rask lading. Fullpakket med avanserte sikkerhetsfunksjoner og god plass til tross for et kompakt design.


Kia EV6

Du får mange valgmuligheter med Kia EV6, alt etter hva som passer ditt behov og prisnivå. Her kan du velge to modeller med bakhjulstrekk og tre med firehjulstrekk, samtidig har du valget mellom flere utstyrsvarianter, samt et råskinn i toppmodellen EV6 GT.

Kia EV6 rekkevidde

Med Kia EV6 får du en rekkevidde mellom 394 og 528 km (WLTP) avhengig av hvilken modell du går for. Kjøremønster, temperaturer og størrelse på hjul spiller inn på den oppgitte rekkevidden.

  • Bakhjulstrekk, 58KW: Inntil 394 km rekkevidde, 170HK.
  • Firehjulstrekk, 58KW: Inntil 371 km rekkevidde, 235HK.
  • Bakhjulstrekk, 77.4KW: Inntil 528 km rekkevidde, 228HK.
  • Firehjulstrekk, 77.4KW: Inntil 506 km rekkevidde, 325HK.
  • KIA EV6 GT, 77.4KW: Inntil 424 km rekkevidde, 585HK


Hele tre modeller av EV6 er testet av NAF både sommer og vinter, alle med den største batteripakken. Her kan du se resultatene til de ulike modellene.

 

Kia EV6 Interiør

Testresultater sommer

Kia EV6 med bakhjulstrekk:
NAF testet Kia EV6 RWD sommeren 2022 i variabelt norsk sommervær, med temperaturer som spente fra 7 til 15 grader og perioder med nedbør gjennom hele testen. Her tilbakela EV6 RWD en total avstand på 500,2 kilometer, noe som er 27,8 kilometer mindre enn den oppgitte WLTP-rekkevidden. Sjåføren hadde allerede kjørt 432 kilometer ved 10 prosent resterende batterikapasitet.

Kia EV6 med firehjulstrekk: 
EV6 4WD ble testet under samme værforhold som modellen med bakhjulstrekk og tilbakela en total avstand på 459,2 kilometer, som er 24,8 kilometer under den oppgitte WLTP-rekkevidden. Ved 10 prosent resterende batterikapasitet, hadde sjåføren kjørt 400,6 kilometer

Kia EV6 GT med firehjulstrekk:
Kia EV6 GT gjennomgikk testing sommeren 2023 med temperaturer mellom 15 og 20 grader. Testruten strakte seg fra rolig bykjøring til utfordrende fjellbestigninger. Her klarte EV6 GT 424,3 km, eksakt det samme som oppgitt rekkevidde.

Testresultater vinter

Kia EV6 med bakhjulstrekk:
Kia EV6 RWD gjennomgikk vintertesting i 2022, hvor rekkeviddetesten ble utført under fine forhold med tørre veier gjennom størsteparten av testen. Temperaturen varierte mellom 0 og -10 grader. Resultatene viste at Kia EV6 RWD kjørte 428,9 kilometer, noe som er 99,1 kilometer kortere enn den oppgitte WLTP-rekkevidden. Ved 10 prosent av resterende batterikapasitet hadde sjåføren kjørt 353 kilometer.

Kia EV6 med firehjulstrekk: 
EV6 4WD ble testet under samme værforhold som modellen med bakhjulstrekk og tilbakela en samlet avstand på 428 kilometer, som er 60 kilometer mindre enn den oppgitte WLTP-rekkevidden. Ved 10 prosent resterende batterikapasitet hadde testsjåføren kjørt 350,7 kilometer.

Kia EV6 GT med firehjulstrekk:
Kia EV6 GT gjennomgikk vintertesting i 2023, og testruten strakte seg fra rolig bykjøring til utfordrende fjellstigninger, med temperaturer som varierte mellom 0 og 19 minusgrader. EV6 GT tilbakela totalt 348,8 kilometer, noe som er 75 kilometer kortere enn den oppgitte WLTP-rekkevidden. Ved 10 prosent resterende batterikapasitet hadde sjåføren kjørt 316 kilometer. Det totale gjennomsnittsforbruket var 21 kWt per 100 kilometer.

Verdt å nevne er at rekkeviddetestene til NAF gjennomføres uten forvarming av kupé eller batteri – noe som begrenser rekkevidden mer enn en forvarmet bil.

👋👇

Se pris og kampanje på EV6 her

 

Kia ev6 rekkevidde vinter

Varmepumpe er standardutstyr i EV6

Med EV6 får du Kias nyeste varmepumpesystem som standard. Den innovative teknologien gjenvinner overskuddsvarme fra bilens kjølesystem. Ved minus 7 grader skal du oppnå 80 prosent av rekkevidden sammenlignet med ideelle 25 graders forhold.

I tillegg har EV6 den nyeste generasjonen av Kias regenererende bremser, som er enkelt tilgjengelige via hendler bak rattet. Her får du muligheten til å velge blant seks forskjellige nivåer for regenererende bremsing, inkludert ingen bremsing, nivå 1 til 3, "i-Pedal" eller automatisk modus, avhengig av ønsket grad av regenerering. I "i-Pedal"-modus tillater bilen maksimal utnyttelse av energi fra bremsene, og du kan bremse uten å benytte seg av bremsepedalen

 

Kia ev6 batteri og lading

Batteri og lading

EV6 er en allsidig elbil som kan lades med både 400 og 800 Volt uten behov for adapter. 800 Volts arkitekturen gir deg muligheten til å lade raskt på lynladere. En annen egenskap er bilens evne til å fungere som en flyttbar energikilde. I motsetning til de fleste andre elbiler, som kun gir strøm i én retning, kan du bruke EV6 som en strømkilde overalt. Dette betyr at du for eksempel lade elsykkelen din når du er på tur.

NAF har også testet ladetidene for de ulike modellene med den største batteripakken. Testresultatene fra 2022 viste 25 minutters ladetid fra 10 til 80 prosent batterikapasitet for både modellen med bakhjulstrekk og firehjulstrekk i sommertesten. I vintertesten samme år var ladetiden 35 minutter, fra 10 til 80 prosent for tilsvarende modeller. 

Ladetiden til Kia EV6 GT har kun blitt testet om sommeren. Her ladet den fra 20 til 80 prosent på litt over 16 minutter med forvarmet batteri.

 

Kia ev6

Kia EV6 interiør

I interiøret til EV6 har Kia fokusert på å gi deg en førsteklasses opplevelse gjennom smart design, brukervennlig teknologi og miljøvennlige detaljer. Kupeen er romslig, og bruken av vegansk skinn og resirkulert plast understreker bilens bærekraftige profil.

De to buede 12,3-tommers skjermene i EV6 gir deg tilgang til viktig informasjon uten at du trenger å avlede oppmerksomheten fra veien. Velger du Exclusive- eller GT modellene får du et innovativt head-up display med augmented reality (AR) som projiserer navigasjonsinformasjon direkte på frontruten. Dette gir deg muligheten til å se veiledningen på veibanen foran bilen.

Med en intuitiv funksjonsknapp i midtkonsollen kan du smidig bytte mellom navigasjon, underholdning og automatisk klimaanlegg med bare ett enkelt knappetrykk. Dette gjør kjøreopplevelsen enda mer behagelig og gir deg rask tilgang til de funksjonene du trenger

Den trådløse mobilladeren i midtkonsollen lar deg lade mobilen raskt med en effekt på opptil 15 watt. Passasjerene i baksetet kan dra nytte av USB-portene i forseteryggene for å lade sine enheter som telefoner og nettbrett.

Exclusive- og GT modellene er utstyrt med et avansert lydanlegg fra Meridian med 14 høyttalere, som gir krystallklar lyd. Med Active Sound Design fra Kia kan du til og med velge mellom ulike motorlyder, tilpasset din kjøreopplevelse.

For ekstra komfort er begge forsetene utstyrt med både varme og ventilasjon. Du kan enkelt justere viftene og varmetrinnet for både for- og baksetene ved hjelp av knappene i midtkonsollen. Setene kan enkelt legges ned i en avslappende hvilestilling mens bilen står parkert for lading. Når seteryggen legges bakover, justeres setet automatisk for å gi deg en optimal og komfortabel hvilestilling. Her kan både du og bilen lade batteriene samtidig.

 

Kia ev6 bagasjerom

Bagasjerom og plass i Kia EV6

Selv om Kia EV6 har et kompakt ytre har du likevel rikelig med plass, takket være E-GMP plattformen bilen er bygget på, med lang akselavstand og flatt gulv. I baksetet er det rikelig med plass til to voksne. Passasjerer som eventuelt sitter i midten og har også god plass til bena. 

Du får et bagasjerom på 520 liter bak. Du har også et rom under gulvet til lagring av blant annet ladekabler i tillegg til et mindre bagasjerom foran (frunk). Totalt drar du nytte av opptil 572 liter lagringskapasitet avhengig av om du velger bakhjulstrekk eller trekk på alle fire. EV6 er også utstyrt med skiluke for transport av lengre gjenstander. 

Midtkonsollen er designet med tanke på praktisk oppbevaring. Den inneholder et armlene for økt komfort, koppholdere for drikke samt et stort åpent rom som gir deg fleksibilitet til å lagre alt fra sko, nettbrett til håndvesker.

Ønsker du å få med mer bagasje kan du montere takboks, da alle Kia EV6 modellene er godkjent for 80kg taklast. Velger du den minste batteripakken har du lov til å kjøre med en tilhenger på opptil 750 kilo. Velger du den største batteripakken, kan du dra tilhengere med en totalvekt på opptil 1600 kilo.

Kia ev6

Sikkerhetssystemer i Kia EV6

EV6 er fullspekket med avanserte sikkerhetsfunksjoner som gir deg økt trafikksikkerhet. Den automatiske nødbremsen holder deg oppmerksom på trafikken foran, tilpasser seg ulike situasjoner og inngår i Kia DRIVE WiSE, avanserte førerassistentsystemer som beskytter både bilens passasjerer og fotgjengere. Disse systemene gjør lange kjøreturer og køkjøring mindre anstrengende og samler konstant data for å forberede deg best mulig og gi optimal beskyttelse. 

Motorveiassistenten veileder deg på motorveien, bistår ved filbytte og justerer kursen ved nærkontakt med andre biler. Blindsonevarsler med automatisk nødbrems gir ekstra sikkerhet ved filbytte, mens automatisk nødbrems i veikryss bruker kamera og radar for å registrere biler, fotgjengere og syklister. Den hjelper deg å unngå kollisjoner eller redusere skadeomfanget ved uunngåelige sammenstøt. 

Assistenten for kryssende trafikk ved rygging varsler og aktiverer nødbremsen ved fare for møtende kjøretøy. Med disse avanserte sikkerhetsfunksjonene gir EV6 deg en ekstra trygghet, og du kan føle deg sikker og beskyttet uansett kjøresituasjon.

Med navigasjonsbasert smart cruise control er det enkelt å opprettholde ønsket hastighet og trygg avstand til bilen foran. Systemet sørger for automatisk stopp når bilen foran stopper, og kjører sømløst videre når bilen foran fortsetter innen kort tid. Etter en periode kan du enkelt gjenoppta kjøringen ved å bruke gasspedalen eller trykke på +/–. Smart cruise control tilpasser også hastigheten i svinger og justerer seg etter din kjørestil for en optimal og komfortabel kjøreopplevelse.

Kia ev6 sikkerhetssystemer

0-100 på 3,5 sekunder i KIA EV6 GT

Er du opptatt av sportslighet og krefter, er det nevnte råskinnet EV6 GT noe du bør vurdere. Med to kraftfulle elmotorer som til sammen leverer 585 hestekrefter og et dreiemoment på hele 740 Nm, akselererer familiebilen på 2,1 tonn fra 0 til 100 km/t på kun 3,5 sekunder. Dette tilsvarer prestasjonene til en superbil! Toppfarten er på imponerende 260 km/t. 

Utover prestasjonene skiller EV6 GT seg ut med detaljer som 21-toms felger, grønne bremsekalippere og en liten diffusor bak. Interiøret kompletteres med sportsseter, kontrastsømmer i grønt og en spesiell GT-knapp på rattet. EV6 GT leverer en kjøreopplevelse som matcher de mest sportslige bilene på veien.

 

Foto: Vetle Eriksen | Autoria 

Kilde: Kia

Relaterte artikler

Kia EV9 - Plass, rekkevidde og teknologi i en kraftpakke

Kia EV9 er en banebrytende elektrisk SUV som redefinerer komfort, teknologi og plass. Med rekkevidde på opptil 563 kilometer, lynrask 800V...

Fiat 600e - Alt du må vite om elbilen fra Fiat

Fiat 600e, med en rekkevidde på over 400 km etter WLTP-standarden, denne elbilen passer til deg som kjører i byen, og samtidig vil ha...

Jeep Gladiator - en allsidig pickup

Jeep Gladiator er rett og slett den kuleste pick-upen du kan finne i Norge. Den skiller seg ut med smarte detaljer som avtagbare paneler,...