Skip to content

Jeep Avenger - Kompakt el-SUV med god rekkevidde og råe egenskaper

Hopp raskt til:

JEEPs første helelektriske bil, Avenger, er skapt for Norge. Solide kjøreegenskaper på vei og i terreng, høy bakkeklaring og gunstig priset. I tillegg er den svært komfortabel og romslig tross sitt kompakte design. Rekkevidden er på inntil 400 km WLTP. Jeep Avenger ble nylig kåret til årets bil i Europa. Les mer om hva du kan forvente av en av årets mest spennende bilnyheter.


Jeep Avenger

JEEPs DNA lever i Avenger

Selv om Avenger ennå ikke er lansert med 4x4 (firehjulstrekk), kan du være trygg på at Jeep har gjort sitt ytterste for å sikre at bilen opprettholder sitt rykte for å være allsidig og i stand til å takle varierte terrengforhold. Her får du en imponerende bakkeklaring på 20 centimeter. 

I kjent Jeep-tradisjon får du muligheten til å velge mellom ulike kjøremodus, inkludert "Snow" (snø), "Mud" (gjørme) og "Sand" (sand), for å oppnå optimalt veigrep på forskjellige underlag. Uansett om du skal kjøre på snødekte veier, gjennom gjørmete spor eller snødekte veier til hytta, kan du stole på at Avenger gir deg den nødvendige ytelsen og veigrepet du trenger for å komme deg frem trygt og effektivt.

Jeep Avenger leveres i 3 ulike utgaver, LONGITUDE, ALTITUDE og SUMMIT, hvor sistnevnte har mest utstyrt.  

Jeep Avenger er nå i butikk, så nå kan du prøvekjøre elbil-nyheten hvis du ønsker 🚘

Jeep Avenger pris

 

Jeep Avenger rekkevidde

Med Jeep Avenger får du en rekkevidde på inntil 400 km, målt etter WLTP-standarden. Den kompakte SUVen er ideell for alle typer kjøring, enten det er i byen, på landeveien eller på turer til hytta. Du får en perfekt kombinasjon av god rekkevidde og fremkommelighet til en konkurransedyktig pris

Selv om den oppgitte rekkevidden kan påvirkes av ulike faktorer som kjøremønster, temperaturer og hjulstørrelse, er Jeep Avenger designet for å imøtekomme dine behov og gir deg fleksibilitet i hverdagen. 

👋👇

Les mer om Jeep Avenger pris og kampanje her.

Jeep Avenger ble nylig testet i El Prix, verdens største rekkeviddetest, utført av NAF. Her klarte Avenger 363 km, ikke veldig langt fra oppgitt WLTP rekkevidde. 
Ifølge NAF ble testen gjennomført under sommertemperaturer som spente fra 15 til 20 grader. Rutens variasjon strakte seg fra bykjøring til utfordrende stigninger i fjellterreng. 


NAF påpeker også at Avenger var helt ny på markedet da den gjennomgikk testen. Bilen hadde nettopp ankommet Norge noen få dager før testen ble utført, og hadde blitt kjørt inn i løpet av disse dagene. Dette kan potensielt påvirke resultatene.

Jeep Avenger

 

Jeep Avenger test 

Mediehuset VG har utført en test av Jeep Avenger og gir den en soleklar 6er på terningen. 😍

Fritt gjengitt konkluderer VG med at Jeep Avenger er en herlig bil. Robust, smart og kompakt, men likevel imponerende romslig. Vel og merke klassifiseres ikke Avenger som en familiebil. Videre påpekes en flott og høy sittestilling. Det trekkes frem gode prestasjoner når det gjelder rekkevidde, selv om denne naturlig nok blir redusert ved høye hastigheter. Den lader raskt og rekkevidden og batteristørrelsen passer for de fleste behov. Avenger er per nå Ikke egnet for de som trenger å trekke tilhenger eller som ønsker lynrask akselerasjon. 

VG har kun testet Avenger under sommerforhold. Likevel vil de fremheve at bilen har flere systemer for å håndtere utfordrende kjøreforhold. Prisen er heller ikke avskrekkende. 

👋👇

Les mer om Jeep Avenger pris og kampanje her.

Jeep Avenger test

Varmepumpe er standardutstyr

I Jeep Avenger får du varmepumpe som standardutstyr. Varmepumpen optimaliserer energieffektiviteten og dermed forbedrer den rekkevidden til bilen din. 

I tillegg til varmepumpen har Jeep utviklet en mobilapp som gir deg kontroll over lade- og forvarming. Med appen kan du forvarme din Avenger før du skal ut å kjøre, slik at det er varmt eller kjølig i bilen, alt etter hvilken årstid du skal ut og kjøre. Ved hjelp av appen kan du også enkelt planlegge lading og sjekke ladestatus.

Batteri og lading - Jeep Avenger

Størrelsen på batteriet er på 54 kWt, og siden Avenger er bygget på 400 volts arkitektur, får du både god rekkevidde og rask lading. 

Når du skal lade Avenger på veien, så kan det gjøres på kort tid ved bruk av DC-hurtiglading med en kapasitet på 100 kW. På kun tre minutter med hurtiglading kan du få en rekkevidde på 30 km. Dette gjør det ideelt for korte stopp, der du raskt kan få nødvendig rekkevidde for å komme deg videre. På ni minutter med DC-hurtiglading kan du oppnå en rekkevidde på 100 km. Med den korte ladetiden og gode rekkevidden kommer du deg raskt tilbake på veien

Jeep Avenger ble i sommer testet av NAF i sin sommer-ladetest ladet 10-80% på bare 30 minutter, med en hurtigladings kapasitet på 105 kW som er over det som Jeep sier selv. Dette gir deg en betydelig økning i kjørelengden og muligheten til å foreta lengre kjøreturer uten å bekymre deg for batterinivået.

Ombordladeren er på 11 kW. Avhengig av hvilken kurs du har tilgjengelig vil du kunne fullade Avenger over natten.

Jeep Avenger

Jeep Avenger Interiør

I Jeep Avenger møter du et moderne og ryddig interiør med kule fargekombinasjoner. Du har to skjermer tilgjengelig fra førersetet. En rett foran deg i synsfeltet med digitalt speedometer. Den andre skjermen er plassert høyt i midten av dashbordet. Dette er infotainment-skjermen som gir deg tilgang til et bredt spekter av bilens funksjoner. Her styrer du blant annet klimaanlegg, navigasjonssystemet og musikk/radio. Brukervennligheten på denne skjermen er god og enkel å sette seg inn i. 

For å øke sikkerheten kan klimaanlegget også styres ved hjelp av tradisjonelle vippebrytere. Her kan du enkelt stille inn temperatur og luftmengde uten å måtte navigere på skjermen. 

I forsetene sitter du høyt og komfortabelt med god støtte, samtidig som du har mange justeringsmuligheter. Her vil du finne en posisjon du trives med. 

Jeep Avenger interiør

Bagasjerom og plass i Jeep Avenger

Avenger er en kompakt bil som utnytter plassen godt. Uansett om du skal ta den daglige handleturen eller ut på spennende opplevelser, vil du finne flere smarte oppbevaringsløsninger.

Velger du Altitude eller Summit-utgaven får du en praktisk, håndfri elektrisk bagasjeluke hvor du har lett tilgang til bagasjerommet som rommer 355 liter med baksetene oppreist, eller 1250 liter hvis du legger baksetene ned. I Avenger får du også et ekstra rom tilgjengelig under gulvet hvor du kan lagre ladekabler og sikre mindre gjenstander. Bagasjeluken har en bred og lav utforming, som gjør det enklere å laste inn og ut fra bilen. 

En smart løsning er det tosidige gulvet i bagasjerommet, hvor du kan velge side etter hva du skal frakte. Den ene siden av gulvet er dekket med teppe. Den andre siden av gulvet er utstyrt med et beskyttende, ripefritt materiale, som er enkelt å rengjøre og tåler mer slitasje. 


Ønsker du å montere skiboks, eller frakte sykler og annet på taket, er Avenger godkjent for 50 kg taklast. 

Foran i kupeen har du hele 34 liter med varierte og praktiske oppbevaringsrom til rådighet. Dette gir deg muligheten til å plassere vesker, telefoner, flasker, kaffekopper og mer, uten at det blir rotete, samtidig som det er sikkert for deg og dine passasjerer. Reiser du med barn, har du isofix-fester tilgjengelig på de ytterste setene i baksetet. Du har også muligheten til å montere et barnesete foran da Avenger er utstyrt med isofix-fester i passasjersetet. 

Jeep Avenger bagasjerom

 

Sikkerhetssystemer i Jeep Avenger

Med Jeep Avengers avanserte aktive sikkerhetssystemer, som har oppnådd nivå 2 autonom kjøring, har du alltid en pålitelig medhjelper ved din side. Disse systemene er utviklet for å øke sikkerheten og komforten under kjøringen, og gir deg ekstra trygghet på veien. En av funksjonene er den avanserte filholderassistenten, som sørger for at du holder deg i midten av kjørefeltet. Dette bidrar til å redusere risikoen for utilsiktede filskift. 

For ekstra trygghet i nødsituasjoner er bilen utstyrt med en avansert automatisk nødbremsassistent. Dette systemet overvåker kontinuerlig veien foran deg og kan aktivere bremsene automatisk hvis det oppdager en potensiell kollisjonsfare. Når det gjelder parkering og manøvrering, har Altitude-utgaven ryggekamera, mens Summit-utgaven har i tillegg 360° kamera med dronevisning. Dette gir deg en omfattende visuell oversikt over bilens omgivelser, noe som gjør selv de mest utfordrende manøvrene enklere og tryggere.

I Altitude og Summit-utgavene av Jeep Avenger får du også adaptiv fartsholder som opprettholder ønsket hastighet og tilpasser avstand til bilen foran, samt holder den gjeldende fartsgrensen. Dette bidrar til å sikre at du kjører i samsvar med trafikkreglene, reduserer risikoen for ulykker og oppnår lengre rekkevidde. 

Jeep Avenger

 

Kjøring på vei og i terreng med Jeep Avenger

Jeep Avenger er utstyrt med Selec-Terrain, som gir deg seks ulike kjøremoduser for å sikre sikkerhet og ytelse under alle vær- og veiforhold. Hver kjøremodus er nøye kalibrert for å gi en unik kjøreopplevelse, med spesifikke parametere som er optimalisert for ulike terrengtyper og sikrer maksimal selvtillit og trekkraft på alle underlag.

Du har muligheten til å velge mellom forskjellige kjøremoduser for å tilpasse kjøringen etter behov. "Normal" er ideell for daglig kjøring og gir en balansert ytelse. "Eco" er optimalisert for å øke rekkevidden og redusere drivstofforbruket. "Sport" gir en mer engasjerende kjøreopplevelse med økt respons og smidighet.

Når forholdene blir utfordrende, kommer de spesialiserte terrengmodusene til nytte. "Snow" gir maksimal trekkraft på isete veier og snødekte stier, slik at du kan kjøre trygt og stabilt. "Mud" gir eksepsjonell grep og kontroll på gjørmete hytteveier og våte terreng. "Sand" gir ekstra grep på løse underlag som sanddyner eller grusveier, slik at du kan takle dem med tillit og uten å miste trekkraft.

Avenger sikrer deg også når du kjører nedoverbakke under krevende forhold, enten det er offroad eller på vanlige veier. Hill descent control er en funksjon som er designet for å gi deg ekstra trygghet og kontroll når du beveger deg nedover bratte bakker eller ulendt terreng. Ved å aktivere denne funksjonen vil Avenger automatisk regulere bremsene og hastigheten for å opprettholde en jevn og kontrollert nedstigning.

Foto: Martin Eriksen | Autoria

Foto: Vetle Eriksen | Autoria

Kilde: Jeep

NAF | VG 

Relaterte artikler

Jeep Gladiator - en allsidig pickup

Jeep Gladiator er rett og slett den kuleste pick-upen du kan finne i Norge. Den skiller seg ut med smarte detaljer som avtagbare paneler,...

Audi RS 6 Avant performance: Kraft, plass og eleganse i skjønn forening

Den nye Audi RS 6 Avant performance er et kraftverk på fire hjul som forener styrke, plass og luksus. Med 631 hestekrefter og et...

Audi Q4 e-tron

Romslig familiebil. Elektrisk og miljøvennlig. Velger du Audi Q4 e-tron kan du forvente alt dette. Elbilen har smarte løsninger for lading...