Skip to content

Vår historie

Tre familieeide selskaper forenes i bilbransjen

Det var en gang i Norge, hvor tre familieeide selskaper med en dyp lidenskap for biler og felles verdier bestemte seg for å gå sammen og skape noe stort. Disse selskapene var Nordlie Auto, Erling Rød, og Oppegård Bil (Autoria). Hver og en av dem hadde sin egen unike historie, men de delte alle samme ønske om å gi kundene den beste opplevelsen innen bilhold.

Nordlie Auto

La oss begynne med Nordlie Auto, som ble grunnlagt i 1964 av Mons Nordlie. Etter å ha overtatt Volkswagen-agenturet fra en tidligere forhandler, startet Mons Nordlie med sitt eget verksted i midlertidige lokaler. Men han hadde større ambisjoner. I 1968 kjøpte han en tomt og bygget et nytt og moderne bygg, som var det første av sitt slag i Moss. Terje Nordlie, Mons Nordlies sønn, tok over som daglig leder i 1993. Gjennom årene har Nordlie Auto blitt anerkjent for sin fremragende service og har vunnet flere priser, inkludert "Årets Forhandler" for Audi i 2015 og 2021.

vår historie_2

Erling Rød

På den andre siden av Østfold, i Askim, var en annen familie involvert i bilbransjen. Der hadde Erling Rød en historie som startet med en bensinstasjon og verksted i Askim sentrum. Han fikk Volkswagen-agenturet i 1952 og bygde et nytt forhandleranlegg i 1967. Erling Rød's sønn, Egil Rød tok over i 1969 og drev helt frem til 2000. Espen Rød, tredjegenerasjon og sønn av Egil, ble involvert i virksomheten som salgssjef og tok senere over som daglig leder. De ble stolte vinnere av prisen "Årets Volkswagen-forhandler" i 2011. I 2007 kjøpte de Mysen Bil AS, som inkluderte salg og verksted for Skoda, Mitsubishi og Hongqi.

Oppegård Bil

Oppegård Bil startet sin reise på 60-tallet som et Møller-eid verksted. Karl Petter Breivik, kjøpte verkstedet av Møller i 1990 og begynte å selge og reparere Volkswagen-biler. Petter Breivik tok senere over som daglig leder og utvidet virksomheten ved å åpne et nytt Skoda-anlegg på Kolbotn i 2012. De fortsatte sin vekst ved å kjøpe Motorsenteret Ski i 2013, og deretter Torp Auto i 2016, noe som ga dem muligheten til å tilby Kia-biler. I 2016 ble navnet endret til Autoria for å representere forhandlerne under et felles merkenavn. I 2020 tok Autoria et nytt steg fremover ved å kjøpe Auto Askim, som hadde en utrolig historie som startet tilbake i 1937 som et bilverksted. 

Historie Oppegard bil

Autoria x AutoriaGruppen 

I 2022 fusjonerer de alle tre, og velger markedsnavnet Autoria og styrker dermed Autoria sin posisjon i markedet og konsoliderte seg som en av Norges største bilforhandlerkjeder. Med fem bilforhandlere i Follo og Østfold og over 8 bilmerker, blir AutoriaGruppen et sted der bilhold blir kombinert med personlig service og kvalitet i mange år fremover. 

 

Hvem eier Autoria? 

Det er AutoriaGruppen som er eier av Autoria forhandlerne. Ett familieeid-selskap representert ved eieren, Petter Breivik. Han eier igjen da Autoria gjennom selskapet AutoriaGruppen.

Verdier

  • Løsningsorienterte
  • Tilgjengelige
  • Inkluderende
  • Godt humør
  • Ærlige

Jobbe for oss

Finn ut hva du kan forvente av Autoria som arbeidsgiver.

Ansatte

Her finner du en oversikt over ansatte i Autoria.

Om oss

Her kan du finne ut enda mer om oss.